Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOGOVORILI SE

Dačić: Potvrđeno državno jedinstvo

Autor: Tanjug | 17.12.2012 - 07:41:00h | Komentara: 54

Na jučerašnjem sastanku državnog vrha još jednom potvrđen jedinstveni državni pristup o svim temama kaže Ivica Dačić. Sa Aleksandrom Vučićem potvrđeno jedinstvo SNS i SPS.

Aleksandar Vučić, Mlađan Dinkić, Ivica Dačić

Sa Aleksandrom Vučićem potvrđeno jedinstvo SNS i SPS: Ivica Dačić | Foto: Beta

"Na sastanku drzavnog rukovodstva još jednom je potvrđen jedinstveni državni pristup o svim temama sastanka, u vezi državne politike o Kosovu i Metohiji, o daljem toku evropskih integracija i o ciljevima ekonomske politike", izjavio je Dačić Tanjugu.

Dačić je kazao da je, posle tog sastanka, sa liderom SNS Aleksandarom Vučićem dugo razgovarao o daljim potezima Vlade Srbije, vezano za najvažnija državna i nacionalna pitanja.
"Između dve najveće stranke u vladajućoj koaliciji postoji potpuno jedinstvo o svim najvažnijim pitanjima. Ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi država i narod, nameće neophodnost jedinstva i političke stabilnosti, čemu su obe stranke spremne da pruže najveći doprinost, kako bi Vlada Srbije imala kapacitet da realizuje svoje ciljeve u daljim reformama drustva, pronalaženju održivog i pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju, nastavku evropskog puta, ekonomskom oporavku i odlucnoj borbi protiv kriminala i korupcije", rekao je Dačić.

Sastanak državnog vrha na Dedinju / Foto: Oksana Krutenjuk

Vučić stiže na Dedinje / Foto: Oksana Krutenjuk

Na sastanku državnog vrha u vili "Bokeljka", koji je počeo juče oko 18 sati i trajao više od četiri sata, učestvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Marko Đurić.

Učestvovali su i potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić, potpredsednik vlade i ministar rada Jovan Krkobabić, ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović, ministar pravde Nikola Selaković, ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić, sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović, šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, šef tima za tehnički dijalog sa Prištinom Dejan Pavićević.
Učesnicima sastanka pridružio i direktor Srbijagasa i funkcioner SPS Dušan Bajatović.

Sastanak državnog vrha na Dedinju / Foto: Oksana Krutenjuk

Sastanak održan u vili "Bokeljka" na Dedinju / Foto: Oksana Krutenjuk

Odvojeni sastanak Dačića i Vučića, koji je u vili "Bokeljka" trajao više od tri sata, počeo je po završetku sastanka državnog vrha, i trajao je do 02.30 sati rano jutros.

Poslednji komentari
  • Đorđe Vreme: 17.12.2012 10:09h

    U pitanju je pseudo elita, a ne državni vrh Srbije! Pseudo elita je dovedena na vlast putem tzv.“izbori“ (Čitaj: Cirkus koji su smislili katolici za sluđivanje masa“). Sa nam upravlja američka ambasada, koja je pod dirigentskom palicom katoličkih jzuita iz Vatikana. Kakva „platforma“ o Kosmet? Jkosmet je Srbija! Ako je katolička krstaška alijansa NATO zaposela deo Srbije. OK! Ali mi ne smemo dozvoliti da pseudo eliti, o trošku drdžave i glanih ljudi gradi carinu i garični prelaz unutar Srbije. Neka Vatikan gradi carinu i granični prelaz! Mi ni, ni u pismu to ne smemo da radimo!. Naši će potomci kroz buduće vekove , ako Bog da sreće, srušiti u granicu i Kosmet vratiti u Srbiju!

  • Nina Andreevic Vreme: 17.12.2012 10:25h

    Ne secam se ovakvog sastanka u prethodnih 12 godina. Pa hoce li mi neko reci da je nenormalno da se drzavni vrh sastane I razgovara o najvecem drzavnom problemu? Meni ova vlada uliva poverenje, jer bar nesto radi. Od prethodnika smo slusali price o prolecu I cvecu. Sada bar imamo odgovorne ljude na vrhu drzave. Oni se bar trude da ucine nesto u korist gradjana.

  • bananica Vreme: 17.12.2012 10:28h

    Ova vlada ima dobre rezultate. To je cinjenica. Veliki su problemi sa kojima se Srbija suocava, ali bar sada imamo drzavni vrh koji ce postici dogovor I jedinstveno nastupiti u resavanju istih.

  • cica84 Vreme: 17.12.2012 10:36h

    Mislim da smo toliko kredita potrosili da nas sad samo Vuciceva borba protiv korupcije moze vratiti na pravi kolosek kad je ulazak u EU u pitanju. Nazalost, prethodna je vlast Srbiju dovela u situaciju da je zapadne sile ucenjuju Kosovom. Ova Vlada takve stvari nece dozvoliti.

  • Gaj Marije Vreme: 17.12.2012 10:40h

    KiM svakako je nasa bolna tema, ali I problem koji ce se samo produbljivati ukoliko se ne nadje resenje adekvatno za obe strane. Ova Vlada je preuzela mandata u najgore vreme I sve probleme prethodne koalicije. Ipak, mnogim stvarima pristupa daleko ozbiljnije, tako da verujem da ce po pitanju Kosova I Metohije uspeti da nadje resenje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP