Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER IZZ KOSTOLCA PORUČIO

Dačić: Protiv prebacivanja problema na najsiromašnije!

Autor: Tanjug | 07.12.2013 - 19:40:00h | Komentara: 0

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je večeras u Kostolcu da su ekonomski razvoj, a ne prebacivanje privrednih problema na leđa najsiromašnjijih građana, jedini način za izlazak Srbije iz krize.


Inspirativan kao izvođač: Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: V. Mitić

Dačić je na predizbornom skupu, uoči lokalnih izbora u toj opštini koji su zakazani za 15. decembar, istakao da iste vrednosti dele i koalicioni partneri SPS-a - PUPS i Jedinstvena Srbija.
On je izrazio uverenje da će građani Kostolca na predstojećim izborima podržati koaliciju koja je i trenutno na vlasti u toj opštini, istakavši da ta koalicija u prethodnom periodu radila za razvoj, kako Kostolca, tako i cele Srbije.
Dačić, koji je i premijer, je posebno istakao obezbeđivanje velike investicije iz Kine za razvoj termoelektrane i površinskih kopova u Kostolcu, uprkos protivljenjima, kako je rekao, mnogih drugih iz Srbije.
On je istakao i da je ponosan na tu investiciju, kao i na saradnju s Kinom i s Rusijom, ali i na dobre odnose i s Briselom i Vašingtonom.

"Ako najmoćnije države poput Nemačke i Velike Britanije šalju najveće privredne delegacije u Kinu, zašto mi ne bismo sarađivali s njima", rekao je Dačić, poručivši da on Srbiju voli isto onoliko koliko i predsednici tih država svoje zemlje, ako ne i više.
Dačić je naglasio i da s ponosom može da kaže da Srbija može da se pojavi i u Pekingu, Briselu, Moskvi i Vašingtonu i da traži ono što joj je u interesu - da bude deo savremenog i modernog sveta.
On je izrazio spremnost, u ime koalicije SPS-PUPUS-JS da sarađuje sa svima koji dele iste vrednosti i imaju iste visoke ciljeve, koji su neophodni odgovornim političarima koje bira narod.

"Ko hoće da radi sa nama u ostvarivanju tih ciljeva je dobrodošao", rekao je Dačić, istakavši da ta koalicija ne želi da učestvuje "u medijskoj i političkoj sceni, koju neki žele da pretvore u rijaliti šou "Farma".
Dačić je istakao i da je osnovni cilj socijalista i njihovih koalicionih partnera poboljšanje uslova života građana i da su svi jednaki pred zakonom, da svi imaju pravo da se leče bez obzira koliko para imaju, na pravednu državu u svim segmentima...
Dačić je istakao i da politika SPS-a nikada nije bila "što gore za Srbiju to bolje za mene i partiju", naglasivši zalaganje za stvaranje jake i poštovane države koja samo tako može da odbrani nacionalne i državne interese.
Predizbornom skupu prisustvovali su i zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji su pozvali građane da glasaju za izbornu listu SPS-PUPS-JS.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP