Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAPRETIO HULIGANIMA

Dačić: Red se uvodi silom!

Autor: FoNet | 07.11.2013 - 12:27:00h | Komentara: 3

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se godinama i decenijama unazad svi udvaraju navijačkim grupama i naglasio da je neophodno objedinjavanje aktivnosti svih državnih organa u borbi protiv huliganizma, naglašavajući da Srbija nije, niti može biti Divlji Zapad.

Inspirativan kao izvođač: Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: V. Mitić

"Mora da postoji neki red i taj red mora da se uvede. On ne može da se uvede nikako drugačije nego silom. Zato i postoje ministarstva sile", rekao je Dačić novinarima u hotelu Metropol.
Prema njegovim rečima, postoje zakone, ali se mora analizirati kakav je njihov efekat, šta je problem, da li je problem u procesuiranju, kaznama, šta se dešava sa
povratnicima i odredbama da je huliganima zabranjeno prisustvo na sportskim manifestacijama.
Dačić je naglasio da je za borbu protiv huligana potrebna saglasnost svih i da neki državni organi ne budu popustljivijih od drugih.
On je istakao da je i njegova Socijalistička partija Srbije ponekad vodila politiku udvaranja nacionalizmu i šovinizmu, jer je to moderno i popularno kada su vam potrebn glasovi.
"Niko neće da mu se zviždi na stadionima, da mu se skandira ime, ali svemu postoji kraj. Ako hoćemo da budemo normalna država to nije moguće", rekao je Dačić.
Upitan što se ranije nije krenulo u efektivniju borbu protiv huligana, Dačić je rekao da su "Delije" 2000. godine dobile nagradu za razvoj demokratije.
"Navijači su bili nosioci demokratskih promena 2000. godine", rekao je Dačić i naglasio da pravi jasnu razliku između huligana i navijača.
"Država mora da sarađuje sa navijačima i upravama klubova, ali huligani treba da budu protereni sa sportskih događaja", istakao je Dačić.
Poslednji komentari
  • paun Vreme: 07.11.2013 12:35h

    Dacicu prvi put imas moju podrsku

  • Libero Vreme: 07.11.2013 13:31h

    Izgleda kasno marko na kosovo stize

  • Nemanja Vreme: 07.11.2013 13:34h

    I reče Koferče. Dačić priča o huliganima koji ni jednog dana radnog staža nema i koji je i sam huligan. Ivica je kadar Centra u Beogradu i isturena figura na koju se usmerava mržnju. Dačić je mutirao od: 1.) Reketaša za izvoz malina 2.) Pa koferče 3.) Banana men itd..., Moramo da spalimo zmijsko leglo Centa u Beogradu ili nas neće biti!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP