Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

I TADA SU SE SVI SMEJALI

Dačić rekao Tačiju da bi trebalo
da ga uhapsi, ali da ipak neće

Autor: Blic | 20.10.2012 - 20:52:00h | Komentara: 1

Susret Ivice Dačića i Hašima Tačija u Briselu uglavnom je ocenjen kao pozitivan pomak napred i u domaćoj i u međunarodnoj javnosti, ali stekao se utisak da su trivijalni detalji sastanka privukli više pažnje. Premijer Dačić je zato pokušao da na svoj način bar malo opusti čitav razgovor.

Ketrin Ešton i Hašim Tači

Ketrin Ešton i Hašim Tači | Foto: fonet-epa

- Prvo sam od Tačija zatražio da nas dvojica sami sednemo, bez posrednika, i da učinimo sve kako bismo pronašli najbolje rešenje i za Srbe i za Albance na Kosovu. Kosovo se tiče i mene i njega, i mog i njegovog naroda. Rekao sam mu i to da sam ja iz Prizrena i da je Kosovo moje koliko je i njegovo. Poručio sam mu i da ne mora da se plaši moje eventualne kandidature na kosovskim izborima, ali da mogu da ga podržim na izborima ako se dogovorimo - kaže premijer Dačić za Blic.

Ivica Dačić i Ketrin Ešton

Ivica Dačić i Ketrin Ešton | Foto: Betaphoto

Na pitanje da li je Tačiju pomenuo pitanje ratnih zločina, srpski premijer odgovora da jeste, i to na jedan čudan način.
- Rekao sam mu, znaš li ti da bi ja sad trebalo da te uhapsim? Ali neću zbog dobrih odnosa da Evropskom unijom. E, tada smo se svi smejali, i Tači i Ketrin Ešton i ja. Šalu na stranu, rekao sam Tačiju da mora da istraži sve u vezi s trgovinom organima Srba i drugih na Kosovu, da ćemo na tome insistirati i da bi i za Tačija bilo dobro da se to pitanje istraži do kraja. I Tači se složio sa mnom - rekao je Dačić.
Poslednji komentari
  • Nijazi Kuqi Vreme: 20.10.2012 23:12h

    Dacicu, a kako izgleda Taci iz zablje perspektive? Jedina slika koju je danas objavio kabinet Ketrin Eston prikazuje tebe i Tacija u cucecem stavu. Zasto, bas ona? Da nisi ti zamolio Ketrin Eston, jer ti je smetala Tacijeva visina?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP