Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER PORUČIO

Dačić: Sačuvaćemo ekonomsku
stabilnost zemlje - smanjujemo
nepotrebne troškove!

Autor: Tanjug | 08.06.2013 - 16:01:00h | Komentara: 1

Premijer Ivica Dačić izjavio je danas da će vlada očuvati ekonomsku i finansijsku stabilnost zemlje kroz smanjenje nepotrebnih troškova i najavio nastavak razgovora unutar vladajuće koalicije o ekonomskim merama sledeće sedmice.

Ivica Dačić

Prema njegovim rečima, nakon toga bi sa konačnim stavovima trebalo izaći pred vladu, a potom i parlament.
"Biće štednje i smanjenja nepotrebnih troškova, ali se oni neće prenositi preko leđa običnih građana, odnosno onih najugorženijih slojeva stanovništva", rekao je Dačić novinarima u Petrovcu na Mlavi.
Premijer je, prenoseći stavove sa sinoćnjeg sastanka, na kome su donete načelne odluke, naveo i da je ocenjeno da ekonomska situacija nije teža nego kada je ova vlada pre godinu dana preuzela vlast.
On je rekao da je na sinoćnjem sastanku istaknuto i da se svako narušavanje ekonomske ili političke stabilnosti može negativno odraziti na nacionalne i državne interese u momentima kada očekujemo važnu odluku o dobijanju datuma za početak pregovora za članstvo u EU.
Na konsultacijama vladajuće koalicije o antikriznim merama dogovorene su brojne aktivnosti za oporavak srpske privrede, ali i mere za značajno smanjenje rashodne strane budžeta, saopšteno je sinoć po završetku sastanka održanog u vili Bokeljka, uz napomenu da teret smanjenja fiskalnog deficita neće biti na najsiromašnijim građanima
Poslednji komentari
  • BELI ORAO Vreme: 08.06.2013 18:24h

    Trazimo hitnu intervenciju premijera Ivice Dacica kod ministra finansija gospodina Mladjana Dinkica jer je ministar finansija koji je otisao toliko daleko da direktno ugrozava prezivljavanje velikog broja radnika i njihovih porodica srpskih opstina na Kosovu i Metohiji trazimo pod hitno reakciju i direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju gospodina Aleksandra Vulina da se deblokiraju plate u trezoru Srbije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP