Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UZ PRATNJU HITNE POMOĆI

Dačić se dogovorio sa veteranima, prekinuli štrajk

Autor: Tanjug | 15.01.2014 - 16:24:00h | Komentara: 0

Premijer Ivica Dačić i predstavnici Saveza udruženja boraca dogovorili su se večeras da se prekinu protesti boraca i da se zajednički pronadje najbolje rešenje, saopšteno je iz vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Željko Šafar


Na sastanku je dogovoreno da se u ovoj godini donesu izmene i dopune Zakona o boračko-invalidskoj zaštiti koje bi obezbedile status borca i zdravstveno osiguranje borcima.


Dogovoreno je da se, nakon objavljivanja stava Medjunarodnog suda u Strazburu o pitanju ratnih dnevnica, formira zajednički tim Vlade Srbije i predstavnika udruženja sa zadatkom da vladi predloži dinamiku i modele rešavanja problema.


Kako se navodi, vlada će preporučiti lokalnim samoupravama da obezbede normalno funkcionisanje udruženja boraca i da u skladu sa svojim mogućnostima unaprede položaj boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca.


"Posebno je ukazana potreba da se pronadju rešenja za zapošljavanje dece palih boraca, ratnih vojnih invalida i socijalno ugroženih i teško obolelih boraca i da se prilikom donošenja socijalnih programa u preduzećima naročito vodi računa o ovoj kategoriji radnika", navodi se u saopštenju.
Grupa članova Udruženja boraca Srbije od 1990. do 1999. sedam dana je štrajkovala gladju u Valjevu, tražeći da nadležni ispune sedam zahteva uključujući i isplatu ratnih dnevnica.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP