Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

„VESELA DRUŽINA“ NA PUTU KA NIŠU

Dačić se sprdao sa frizurom Tasovca

Autor: I. Kljajić - B. Jelovac | 29.07.2014 - 15:00:00h | Komentara: 7

Vladu Srbije čine ljudi poprilično raznovrsnih karaktera, ali je u pitanju poprilično „vesela družina“, bar sudeći po njihovom jučerašnjemn izletu, kada su se članovi Vlade, zajedno sa premijerom Aleksadrom Vučićem, autobusom uputili u Niš na svečanu sednicu povodom 100 godina od početka Prvog svetskog rata.

Vlada Srbije u autobusu / Foto: Miloš Perić

Ne zna se ko je pobedio: Vučić i Vulin / Foto: Miloš Perić

 

Na putu na
sednicu, premijer u
autobusu igrao šah
sa Aleksandrom
Vulinom, Vanji Udovičiću
čestitali na zlatu, Ivica
Dačić i Bratislav
Gašić bili glavne
šaljivdžije...

Tokom trosatnog putovanja, premijer je sve vreme igrao šah sa ministrom rada Aleksandrom Vulinom, šef diplomatije Ivica Dačić se odmah dao na druženje sa novinarima, ministar odbrane Bratislav Gašić se ponajviše šalio glumeći konduktera, dok je ministar kulture Ivan Tasovac stoički primio najviše pošalica na svoj račun. Ko je veći šaljivdžija, Dačić ili Gašić, bilo je teško odrediti. Kada je ministar Tasovac u šali zamolio Dačića da ga pusti da prođe „pa može posle da nastavi da pozira“, Dačić ga je „diplomatski“ opomenuo da je na gornjem spratu nisko te da pazi da ne udari u plafon i pokvari frizuru, dok se Gašić popeo na sprat i zamolio putnike „da pripreme sitno za karte“.

Vlada Srbije u autobusu / Foto: Miloš Perić

Ministar odbrane u  šali zamolio putnike da spreme sitno / Foto: Miloš Perić

Velja dremnuo
Ministar Velimir Ilić sedeo je sam i nakon što je pojeo sendvič i prelistao monografiju o Prvom svetskom ratu, čak je i dremnuo. Veoma tihi bili su i ministarka poljoprivrede Snežana Bošković Bogosavljević, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar prosvete Srđan Verbić. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je sve vreme čitao novine.

Za to vreme, ministar sporta Vanja Udovičić primao je čestitke za zlato koje su vaterpolisti osvojili, a prvi se na to odlučio upravo Gašić, koji je probijajući se ka njemu povikao: „Vanja, Srbine!“. Vučić je u celom autobusu svakako bio najtiši, a da li je pobedio Vulina u šahu, nismo uspeli da saznamo, jer nismo pitali da ih ne bismo dekocentrisali. Partiju je posmatrao ministar policije Nebojša Stefanović, dok su ministar privrede Dušan Vujović i pravde Nikola Selaković vodili polemiku o ozbiljnim temama. „Ja i Kori Udovički čuvamo Vučiću leđa“, objasnio je ministar energetike Aleksandar Antić, koji je sedeo iza premijera.

 
- Povod što putujemo autobusom je to što želimo da pošaljemo poruku da se ne slažemo sa ponašanjem direktora javnih preduzeća, koji koriste i po tri službena automobila. Nije slučajno što će se baš na ovoj sednici odlučivati o njihovoj sudbini - objasnila je ministarka građevine Zorana Mihajlović.

„Vlada orkestar”

Dačić  ipak zapevao  „Miljacku“:  Najveseliji  trojac u  autobusu

Dačić ipak zapevao „Miljacku“: Najveseliji trojac u autobusu

Dačić se juče i šalio na svoj račun, pa je rekao da je pre 30 godina autobusom iz Žitorađe došao u Beograd, a sada se posle 30 godina vraća u Niš. On se zajedno sa Gašićem dogovarao i da za povratak u Beograd „nabave gitaru, pošto ministar Vujović fenomenalno svira“.


- Sa Ivicom imam ozbiljnu polemiku kako da se organizujemo kao orkestar da nam bude veselo, ali ne znamo kako da u bus stavimo piano za Tasovca - rekao je Gašić.


Međutim, u povratku su zaista i pokazali da se nisu šalili jer se putnicima u autobusu pridružila muzika, sa harmonikom i gitarom, a Dačić naravno nije odoleo, pa je zapevao „Miljacku“.

Poslednji komentari
  • Lune Vreme: 29.07.2014 17:35h

    Hm,hmm.. posmenjivali ljude, pa slave "secu srBskih knezova"..alal vam razlog !

  • milica Vreme: 29.07.2014 17:45h

    "Sprdao", kakav izraz u naslovu,svaka cast novinari! I vi komentarisete druge,eee Srbijo!

  • Djordje Vreme: 30.07.2014 00:07h

    Slika ko u filmu "Ko to tamo..." firma Krstic vozi, gde su sarlatani iz filma ozbiljniji od ovih likova sa slika. A gde su to "oni" bili i sta su tamo radili da se ovako kerebece?

  • Cika Rika Vreme: 30.07.2014 02:15h

    sve debil do debila

  • Mili Vreme: 30.07.2014 06:00h

    Ministri nisu mumije vec ljudi. Malo sale i raspolozenja nije na odmet. Sve je umesno i saljivo, ali vasi epiteti su cinicni. Sprdao se Dacic? Frizura Tasovca govori o umetnickoj slobodi ovog coveka i zaista mu pristaje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP