Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Beta

Dačić: Sledeće nedelje
konkurs za direktora policije!

Autor: Ekipa Alo! | 10.11.2012 - 20:31:00h | Komentara: 3

Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je večeras da će sledeće nedelje biti raspisan konkurs za direktora policije i da će pri predviđenim smenjivanjima u policijiu u obzir biti uzeta i dešavanja u slučaju prisluškivanja najviših državnih funkcionera.

Ivica Dačić

Najavio konkurs za novog direktora policije: Ivica Dačić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da je potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić danas u javnost izneo činjenice o slučaju prisluškivanja predsednika Tomislava Nikolića i samog Vučića, a da istragu o tome vode tužilaštvo i Unutrašnja kontrola MUP-a Srbije.

Na osnovu rezultata tih istraga biće odlučeno da li će protiv nekih ljudi biti pokrenuti krivični postupci ili će biti smenjeni zbog zloupotreba u radu, rekao je Dačić.
Dačić je podsetio da je aktuelnom direktoru policije Miloradu Veljoviću istekao mandat prošle godine, ali da je on ostao na toj dužnosti, kako je naveo, na zahtev Demokratske stranke.

Milorad Veljović

Ostao na insistiranje DS: Milorad Veljović | Foto: Goran Srdanov

Dačić je rekao da će novi direktor policije, nakon postavljenja na dužnost, predložiti šefove pojedinih policijskih uprava.

Govoreći o slučaju prisluškivanja najviših državnih funkcionera, Dačić je rekao da je svojevremeno uzet listing telefonskih razgovora i Miodraga Rakića, nekadašnjeg šefa kabinata bivšeg predsednika Borisa Tadića, a koji je bio i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost.
"Razgovarao sam sa Aleksandrom Vučićem i saglasni smo da treba podržati i policiju i tužilaštvo i bezbednosne službe u borbi protiv korupcije, ali da ne sme biti zloupotreba ovlašćenja", kazao je Dačić.
On je rekao da su možda pojedini u policiji smatrali da će moći da rade van utvrđenih procedura, računajući na eventualna neslaganja između njega i potpredsednika Vlade Vučića, ali je istakao da to neće biti dopušteno.
Poslednji komentari
  • Maksimilijan Vreme: 10.11.2012 21:45h

    Poštovani Premijeru i ministre bilo je krajnje vreme da pokažete ko je pravi gazda u MUP! Dosta smo slušali političke fraze direktora policije, npr. kako kaže predsednik Miki i sl..., dok je standard policije na sve nižem nivou.Stiče se utisak da celo vreme sadašnji direktor radi protiv vas i vaših saradnika ne birajući sredstva i izmišljajući koje kakve priče i klevete na račun vašeg kabineta okružen svojim neškolovanim saradnicima koje svakog meseca nagrađuje uz platu.Reformu policije nije niti pokušao da sprovede a priča kako se bori i sl. U prošloj Vladi je dozvolio da cela operativa policije bude "uslužni servis " jedne druge službe! SREĆNO PREMIJERU!

  • Niksha Vreme: 10.11.2012 23:44h

    Nadam se, da se pravi krivci ovoga puta nece izvuci. Stvari se u Srbiji krecu, konacno, u pravom smeru.

  • Бобан Милетић Бапси Vreme: 11.11.2012 18:14h

    Јел' могу ја за џабе да годину дана будем директор полиције ?! Једини услов : одрешене руке !!! Ево понуде премијеру и министре !!! Стручност ?! Па стручност типа МЕГАТРЕНД немам , али имам две много важније ствари , уствари три ?! Кренимо редом : 1. Ја , Бобан Милетић Бапси сам ИНСТИТУЦИЈА (зашто да се фолирамо и будемо лажно скромни ) ?! 2. Имам срце као Милош Обилић - доказано проверено !!! 3 . У животу или јеси , или ниси ... а ја јесам - итекако ... И опет оно најважније : годину дана ( мало ли је на ову скупоћу (?!)) пристајем да радим за џабе !!! УСТВАРИ , НИЈЕ ЗА ЏАБЕ - ЗА СРБИЈУ !!! ЖИВЕЛА СРБИЈА !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP