Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER PORUČIO PRED IZBORE NA KOSMETU

Dačić: Srbi uzmite sudbinu u svoje ruke!

Autor: FoNet | 20.10.2013 - 22:33:00h | Komentara: 1

Masovni izlazak Srba na lokalne izbore na Kosovu nema za cilj pomaganje Prištini, već je neophodno da bi pripadnici našeg naroda uzeli sudbinu u svoje ruke, poručio je večeras premijer Ivica Dačić, koji je na Sajmu knjiga prisustvovao otvaranju štanda Kancelarije za Kosovo i Metohiju, sa izadavštvom kosovskih Srba.

skupština ekspoze

- Bilo je isuviše poraza na Kosovu i Metohiji i u drugim krajevima gde žive Srbije i sada su nam neophodne pobede - rekao je Dačić, dodavši da ćemo najveću ostvariti ako obezbedimo sabornost našeg naroda na Kosovu, koji će ostati čvrsto i neraskidivo vezan za Beograd.

Prema rečimja premijera, opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji neće biti ako Srbija ne bude jaka, a jaka će biti samo onoliko koliko bude jedinstvena.

Srbija, naglasio je Dačić, nikoga neće ostaviti na cedilu, nikad neće ostaviti svoj narod i uvek će brinuti o njemu i njegovoj bezbednosti i prosperitetu, bez obzira gde živi.

Uska vrata vode u spasenje, što znači da Srbi treba da istrpe sve što se dešava, da znaju šta hoće i da veruju u Srbiju i veličini svog naroda, kazao je Dačić, upozorivši da Srbi nikada ne treba da odu sa Kosova.

Kada se nešto napusti, tamo se teško vraća, rekao je premijer Srbije i ukazao da partija, politika i ideologija ima mnogo, ali je samo jedna Srbija.

Patrijarh Irinej je apelovao da se kosovski Srbi ne dele, jer samo tako mogu da opstanu.

Jedini spas je da bude samo jedna srpska partija. Ako se budemo delili, samo ćemo učiniti uslugu neprijatelju, rekao je patrijarh.

Svaka knjiga koja dolazi sa Kosova potvrda je da tamo i dalje ima života, a to znači da ima i nade, kazao je patrijarh, dodavši da sve dok ima nade postoji i vera da će ta sveta zemlja ostati srpska.

 

Dačić: Vlada će ispuniti želju Jovanke Broz 

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je večeras da je vlada spremna da ispuni želju Jovanke Broz i njene porodice da bude sahranjena "pored ili u blizini" njenog supruga Josipa Broza Tita.

"Ovo je odlazak najboljeg svedoka istorije bivše države Jugoslavije, koja je dugo godina bila izložena progonu, gde su neke istorijske nepravde prema njoj nažalost počele da se ispravljaju tek u poslednjim danima i godinama njenog života", rekao je Dačić novinarima nakon otvaranja štanda Kancelarije za Kosovo i Metohiju na 58. Medjunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.
On je dodao da će vlada sutra razgovarati o mestu sahrane Jovanke
Broz.
"Moramo da vidimo sve pravne i tehničke mogućnosti. Sutra će se sve
već znati", poručio je Dačić.
Poslednji komentari
  • bocika Vreme: 21.10.2013 01:34h

    Topla preporuka Dačiću. Da se trajno vrati u rodni mu Prizren, zaposli kao neki lokalni ćata, i u narednih 5-6 godina na ličnom iskustvu dokaže te svoje teorije o tome kako Vučić i on rade u interesu srpskog življa na KiM-i.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP