Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREGOVORI

Dačic: Srbija ispunila obaveze, pregovori u januaru ili i pre!

Autor: Tanjug | 08.09.2013 - 23:50:00h | Komentara: 1

Večerašnjim dogovorom o struji i telekomunikacijama postignut je veliki korak napred kako u evropskim integracijama, tako i u dijalogu sa Prištinom, izjavio je predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

''Srbija je ispunila sve svoje obaveze i više ništa ne može da nas spreči da u januaru, ili čak i ranije počnemo pregovore o pridruživanju sa EU", rekao je Dačić novinarima po završetku 16. runde razgovora sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton.

Nikako da prelomi: Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Emil Čonkić

Kada je reč o lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, Dačić je rekao da je dogovoreno da će Srbi imati svoje predstavnike na biračkim mestima i da će biti omogućeno da se Srbi registruju u biračke spisove.

Što se tiče pitanja naziva jedinstvene srpske liste na koju je Priština imala primedbe zbog reči Srbija, Dačić je rekao da je to manje bitno od toga da se izbori dobro organizuju i da što više Srba na njih izađe.
''Nije to jedina lista, postoji lista koja se zove Crna Gora'', naveo je Dačić.
Prema njegovim rečima, dogovori koji su večeras postignuti po pitanju struje i telekomunikacija za sada neće imati nikakve posledice po srpsko stanovništvo na Kosovu.
''Mobilni operateri će nastaviti da rade, a telefonski pozivi između Kosova i centralne Srbije, naplaćivaće se kao i do sada kao lokalni, a ne međunarodni pozivi, i tako će biti sve do raspisivanja tendera koji je najranije moguć 2015", naglasio je premijer.
On je rekao da će Kosovo tek za nekoliko godina dobiti međunarodni pozivni broj, jer to zahteva procedura.
Premijer Srbije je naveo da se situacija sa snabdevanjem električnom energijom neće menjati u dogledno vreme, a da su imovinska pitanja, za sada, ostavljena po strani.
"Sve će ostati isto. Trudili smo se da našem narodu, koji inače teško živi, ne otežamo dodatno", rekao je Dačić.
Srpski premijer je najavio da će sledeća runda briselskog dijaloga biti održana tek nakon lokalnih izbora na Kosovu, koji su zakazani za 3.novembar, ali da će se razgovori nastaviti na nivou radnih grupa.
Poslednji komentari
  • dragan Vreme: 09.09.2013 00:03h

    svaka cast priznali ste drzavu kosovo,zbog datuma za pregovore koji ce trajati 10-15 godina sramota,od srbije ce ostati beogradski pasaluk.sramota

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP