Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PODRŽAO NOVE MERE ŠTEDNJE

Dačić: Srbija je iscrpela sve druge izvore da živi na veresiju!

Autor: Beta | 20.09.2014 - 10:52:00h | Komentara: 6

Lider Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je smanjenje plata u javnom sektoru i penzija hrabra odluka u koju vladajuća koalicija ulazi politički jedinstvena.

Ivica Dačić miri zavađene

Ivica Dačić | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

On je za televiziju Pink kazao da je Srbija iscrpela sve druge

mogućnosti da živi na veresiju u narednom periodu i naveo da daje
političku podršku premijeru Aleksandru Vučiću za nove ekonomske
mere.
"Ova odluka je pravedna. Nemamo u vladi dilemu da li je trebalo doneti
ovakvu odluku ili ne. Donosili smo teške odluke, ova odluka će
rezultirati da zaustavimo propadanje ekonomije. Uspećemo u narednim
godinama da omogućimo privredni rast", rekao je Dačić.
On je naveo da se unutar vladajuće koalicije razgovaralo kako da se donesu mere da se uštedi skoro 1,5 milijardi evra, da se smanji deficit i ukupna masa sredstava za plate i penzije a da se pri tom ne diraju oni sa najmanjim primanjima - do 25.000 dinara.
"Mislim da je to pravedan princip ako već nešto mora da se uradi da se zastite oni sa najmanjim primanjima", rekao je Dačić.
On je ocenio da je odluka o smanjenju plata i penzija uravnotežena i ne "gasi svetlo u tunelu u prostoriji koja se zove naša ekonomija".
"Ako budemo uradili ono što je planirano sigurno za godinu, dve će se taj točka okrenuti u drugom smeru - ka rastu bruto domaćeg proizvoda, moći ćemo da sustižemo one zemlje koje su nas pretekle.

Nemamo više vremena. Ovo je hrabra odluka u koju ulazimo politički jedinstveni", kazao je Dačić.
On je naveo da u 2015. treba uštedeti 700 miliona evra, da će se štedeti u administraciji u kojoj će u narednim godinama biti smanjen broj zaposlenih, i u javnim preduzećima i da će orijentacija više biti na privatni sektor.
Dačić je kazao da se mora smanjiti ukupan iznos subvencija ali da treba zadržati one subvencije koje podstiču razvoj.
On je ocenio da se u prethodnom periodu vodila neodgovorna politika i da su efekti ekonomske politike za koju su do 2012. bili zaduženi pre svega Demokratska stranka i Ujedinjeni regioni Srbije doveli Srbiju ne na početak krize nego na raskrsnicu - da li preduzeti ozbljne mere ili nastaviti sa lažima kojima nekad mora doći kraj.
"Na deficit su uticale najviše odluke koje su imale politički karakter. Tu mislim na subvencije, vanredno povećanje plata i penzija koje se dešavalo pred neke izbore, neoporezivi iznos za plate uticao je na povećanje deficita, podizanje kredita pod kamata koje nisu bile povoljne, garancije države", kazao je Dačić.
Poslednji komentari
  • Poreski obveznik Vreme: 20.09.2014 11:51h

    Ajmo onda lopate u ruke za partiske članove, prajdovce i panduraciju u štrajku i pravac Tekija da se pomogne vojsci.Ko neće mrššš sa posla.Lezileboviće neću više da plaćam.

  • Franja Pavlov Vreme: 20.09.2014 12:53h

    Samo kad uspevaju zadrzati tolike parazite sa ogromnim platama koji nedonose ni paru drzavi vec samo sisaju krv radnom narodu onima koji stvaraju.Zar nije sramota uzeti onima koji su godiname stvarali za starost a sada uzimaju paraziti koji nepridonose nista osim sto sluze drzavi kao otimaci da bi otimali sirotinji i njima obezbedjivali dobar zivot.Da to je poznato da se resiti parazita tesko jer oni sami zavise jedan od drugog . tako zajednicki propadamo.Ako neznaju kako se zivi u zajednici nek se nauce gldati insekte pa ce nesto nauciti.

  • ZenginiZanPaul Vreme: 20.09.2014 16:17h

    Od cega si se ti i tvoja porodica odrekli u bilo kojoj razmeri sa mojom troclanom, i isto toliko brojnom, fakultetski obrazovanom porodicom. Ti ziveo i tvoja porodica i ostale???, vasu veresiju placali i placamo mi NAROD SRBIJE.

  • dama Vreme: 20.09.2014 16:20h

    Kada bi otpustili one koje su zaposlil na izmišljenim mestima na teret budžeta problem bi uglavnom bio rešen.Ovako otimaju od penzionera i relevantnih radnika na teret budžeta da bi sačuvali svoje kadrove.Odvratna zloupotreba vlasti.Bitno je da ima njima,a ostalima ako šta prekostane......

  • RATKO Vreme: 20.09.2014 18:39h

    ... pa da sad navalimo na nas jadni narod!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP