Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ULAŽE SE MAKSIMUM

Dačić: Srbija ne može da reši, ali može posredovati oko krize Ukrajini

Autor: Tanjug | 21.02.2015 - 16:37:00h | Komentara: 0

Ministar spoljnih poslova i predsedavajući OEBS-om Ivica Dačić izjavio je danas da se ne može očekivati da Srbija reši pitanje u Ukrajini, ali da je njeno posredovanje u rešavanju tog problema velika šansa da se predstavi kao ozbiljan igrač na međunarodnoj sceni.

Ivica Dačić / Foto: Profimedia

Ivica Dačić / Foto: Profimedia

 
''Mislim da je to za Srbiju veliki izazov, ali i velika šansa da se predstavi kao ozbiljan igrač na međunarodnoj sceni koji može da ispunjava svoje međunarodne obaveze'', rekao je Dačić novinarima odgovarajući na pitanje kako ćemo iskoristiti predsedavanjem OEBS-om i da li ćemo iskoristii naša iskustva iz 90-tih da pomognemo misiji u Ukrajni.

On je ocenio da bi bilo iluzorno očekivati da Srbija može da reši pitanje u Ukrajni, ali da kao predsedavajuća ima obavezu da se rukovodi izvršnim funkcijama OEBS-a. Kako kaže, svaki dan daje izjave o situaciji u Ukrajini, što znači da Rusija i Ukrajna ne mogu da se dogovore, kao i da sporazum o rešavanju krize još nije počeo da se primenjuje.

Ivica Dačić / Foto: Profimedia

Ivica Dačić / Foto: Profimedia

 
Dačić je posle sastanka sa predstavnicima organizacije "Labris" i poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Nevenom Petrušić naveo da će posetiti Ukrajinu, a da sutra putuje u SAD gde će prisustvovati sednici Saveta bezbednosti UN. Prema njegovim rečima, tokom boravka u Americi sastaće se sa ministrima spoljnih poslova Kine, Rusije i Ukrajne, kao i američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, a govoriće i u kongresu o Helsinškoj komisiji i prioritetima predsedavanja Srbije OEBS-om.
''Naša uloga ovde nije istorijska samo u smislu da mi sada posredujemo između istoka i zapada, da imamo neke spektakularne rezultate u tom pogledu, već da zahvaljujući tome što smo prijatelji i jednih i drugih pomognemo da se lakše dogovaraju'', rekao je Dačić.


On je naveo i da su se, za sada, svi pohvalno izjasnili o predsedavanju Srbije OEBS-om.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP