Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REDOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE:

Dačić: Srbija ne sedi na dve stolice!

Autor: Tanjug | 01.03.2015 - 15:02:00h | Komentara: 0

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas u Beogradu da Srbija ne sedi na dve stolice već "na svojoj stolici," kada je reč o spoljnopolitičkoj orijentaciji naše zemlje.

Zorana je nekorektna: Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Vesna Lalić

- Mi ne sedimo na dve stolice, sedimo na svojoj stolici i ona je čvrsta. Uopšte nemamo nameru da sedimo na tuđoj stolici. Ne vidim bolji način vođenja spoljne politike u ovom trenutku. To je objektivan, iskren i pošten pristup svim problemima - rekao je Dačić odgovarajući na pitanje novinara tokom redovne konferencije za medije u Ministarstvu spoljnih poslova.

On je istakao da nikoga ništa nismo lagali i da svi znaju da je Srbija prijatelj sa Rusijom i da neće glasati za sankcije protiv Rusije, ali i da Rusija zna da mi idemo u Evropsku uniju.

Dačić je rekao da svi znaju da Srbija ima principe kada je reč o Ukrajini i drugim krizama, koje mora objektivno da sprovodi kao predsedavajući OEBS-u.

Šef srpske diplomatije naveo je da je pre nekoliko meseci u javnosti bilo mišljenja da će Srbija tokom predsedavanja OEBS-u biti pod neizdrživim pritiscima sa više strana, ali da Srbija ima svoj stav.

- Svi nas pritiskaju i svi imaju svoje interese, ali mi imamo svoj stav koji se ceni. A šta je sada sa onima koji su govorili da Srbija neće moći da odgovori na to? Kako će sada da reaguju kada je 15 država članica Saveta bezbednosti UN pohvalno govorilo o srpskom predsedavanju? - kazao je Dačić.

Dačić je zaključio da pozicija Srbije jeste delikatna, ali da je umešnost politike upravo u tome da se uspešno deluje u okolnostima koje nisu lake i da je za to potrebna umetnost diplomatije da bi se pronašla najsigurnija staza izmedju dve tačke.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP