Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOMENTARISAO SUKOB DVOJICE AMBASADORA

Dačić: Srbija nije pravo mesto za prepucavanja ambasadora!

Autor: Tanjug | 21.09.2014 - 13:27:00h | Komentara: 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da Srbija nije pravo mesto za prepucavanja ambasadora Rusije i SAD, jer nije međunarodna organizacija u kojoj se iznose takva mišljenja.

Ivica Dačić miri zavađene

Ivica Dačić | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

Dačić je na molbu da prokomentariše verbalni sukob dvojice ambasadora naveo da se svet nalazi u veoma teškoj krizi medjusobnog poverenja, a da će Srbija kao država koja će iduće godine predsedavati OEBS-u insistirati na popuštanju u odnosima velikih sila.


"Srbija srećom nije deo tog konflikta i nije tema razmimoilaženja velikih sila. Srbija nije pravo mesto za iznošenje ovakvih tema, jer su ambasadori Rusije i SAD predstavnici tih zemalja u Srbiji, a Srbija nije međunarodna organizacija da se tu iznose takva mišljenja", rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

Ambasadori Rusije i SAD u Srbiji, Aleksandar Ccepurin i Majkl Kirbi, prethodnih dana su poveli polemiku svoijim reagovanjima.

Nakon što je američki ambasador pitao zbog čega bi ruski predsednik Vladimir Putin došao u Beograd povodom godišnjice oslobodjenja grada u Drugom svetskom ratu, a ne predsednik neke druge bivše sovjetske republike, Ccepurin je odgovorio da je Kirbi "pokazao neverovatno neznanje istorijeĆ, jer je rekao da je u ŠSR bilo 12, a ne 15 republika.

Kirbi je na to odgovorio da SAD nikada nisu priznale Letoniju, Estoniju i Litvaniju kao sovjetske republike jer nisu smatrale da je "Hitler imao pravo da pokloni te zemlje".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP