Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠEF DIPLOMATIJE O DVOSTRUKIM STANDARDIMA

Dačić: Šta bi bilo da mi imamo u vladi mapu "velike Srbije"?

Autor: Politika | 10.01.2015 - 11:09:00h | Komentara: 1

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio ja da Zapad vodi politiku duplih standarda za Srbe i Albance, što najbolje ilustruje odsustvo reagovanja na pojavu snimka karte "velike Albanije" na rezidenciji albanskog premijera u Tirani.

Ivica Dačić / Foto: Profimedia

Ivica Dačić / Foto: Profimedia

Dačić je napomenuo da ga odsustvo reagovanja ne iznenađuje i da bi ono sigurno usledilo kada bi na zgradu Vlade u Beogradu bila okačena zastava "velike Srbije".
- Da je obrnuto, da je neko u Beogradu na zgradi Vlade ili `Bokeljki` napravio kartu `velike Srbije`, to bi bio problem o kom bi raspravljala i Evropska Komisija i Savet bezbednosti - rekao je Dačić za "Politiku".
On je istakao da Srbija ne prihvata tu ideju da je "nekome sve dopušteno", te da je ovaj potez u neskladu sa javno izraženom željom Tirane za normalizacijom odnosa.
- Mi smo uputili demarš i smatramo da bez obzira na te javne izjave, ono što se desilo na fudbalskoj utakmici kada je pušten dron i ovo što se sada dogodilo potvrđuje da ideja o `velikoj Albaniji`dž nije srpska izmišljotina - rekao je Dačić.
On je dodao da te ideje realno postoje i da su velika prijetnja stabilnosti u celom regionu.
Dačić je podsetio da je planirano da 23. januara u Rimu bude održan trilateralni sastanak ministara spoljnih poslova Italije, Albanije i Srbije čiji je cilj da Italija pomogne u normalizaciji odnosa Beograda i Tirane.
Poslednji komentari
  • Eugen Vreme: 10.01.2015 19:46h

    Kada su u pitanju karte na fasadama zgrada, ovo me podsjetilo na jednu gorčinu koju smo mi nesrbi, naročito mi Hrvati morali decenijama trpjeti od Srba. U Londonu je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, u dvorištu ambasade SFRJ, na fasadi jednog ogromnog zida koji je gledao prema zgradi veleposlanstva, bila naslikana shema geografske karte na kojoj je (dulje od pola godine) stajalo napisano umjesto Jadransko more - Srpsko more. Bogu hvala izašli smo iz tog bratskog zagrljaja. Preživjeli smo taj i mnoge druge načertanije, kao i Grašanina i mnoge druge Garašanine. Dugo je trajalo i bilo je gadno, ali se isplatilo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP