Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GODIŠNJICA SMRTI

Dačić za rehabilitaciju Leke Rankovića

Autor: J. J. | 21.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić položio je juče oko 12 časova venac na grob Aleksandra Leke Rankovića u Aleji zaslužnih građana povodom tridesetogodišnjice njegove smrti.

Dačić odao počast pokojnom šefu Udbe

Dačić odao počast pokojnom šefu Udbe | Foto: Emil Čonkić

Pred oko 300 ljudi, Dačić je održao kratak govor u kojem je poručio da ne želi da ulazi u procene Rankovićeve istorijske uloge, ali i naglasio da je važno negovati sećanje na ključne ličnosti iz istorije MUP-a.


- Država do sada nije posvećivala mnogo pažnje Aleksandru Rankoviću, da li je kriv ili nije, a narod je svoje mišljenje izneo na sahrani, kojoj je prisustvovalo oko 100.000 ljudi. Suština njegove smene nije bila optužba za prisluškivanje Titovog kabineta, već politika usmerena protiv interesa srpskog naroda.
Posle smene Rankovića usledila je antisrpska politika, koja je dovela do Ustava iz 1974. godine i do potpunog rasturanja Srbije, a za to su, naravno, krivi i srpski komunisti, koji su to dozvolili. Ja sam danas možda jedan od retkih koji se zalaže za rehabilitaciju onih iz partizanskog pokreta - kazao je premijer. Obeležavanju godišnjice smrti Leke Rankovića prisustvovali su i državni sekretari u MUP-u Vladimir Božović i Vanja Vukić i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.
Poslednji komentari
  • vidal efremov Vreme: 21.08.2013 07:50h

    Gospodine Predsednice Vlade zalozite se hitno i za rehabilitaciju g.Milovana Djilasa,svetskog disidenta broj 2 posle cuvenog Nelsona Mandele,revolucionara,knjizevnika,filozofa kojem je naneta velika nepravda od strane jugoslovenske drzave,partije i drustva.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP