Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PODRŽAVA SKUP

Dačić: Zašto bih ja na čelo Parade?

Autor: Beta | 21.09.2014 - 14:22:00h | Komentara: 4

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi za spoljnopolitičku poziciju zemlje bilo dobro da bude održana Parada ponosa.

Preživeo cunami: Dačić

Ivica Dačić | Foto: M. Perić

On je potom istakao da ne zna zašto bi on trebalo da bude na čelu kolone tokom tog događaja, odgovarajući na medijske spekulacije.
Dačić je rekao da "oko toga ne postoji jedinstvena politika Evropske unije" i da postoje zemlje EU gde to "nikada nije bilo održano, niti će biti održano", ali je na pitanje u kojim članicama EU nije bila održana Parada ponosa, on odgovorio da ne poznaje tu oblast.
"Ja nisam poznavalac te oblasti, ali nisu... Jednostavno se ne razmišlja ni o zemljama nekim, koje su kandidati, o tom događaju", rekao je Dačić.
Od zemalja kandidata za članstvo u EU Parade ponosa su održane s problemima u Albaniji, Crnoj Gori i Srbiji, dok se na istanbulskom Prajdu okuplja više desetina hiljada ljudi.
Dačić je na konferenciji za novinare povodom predstojećeg zasedanja Generalne skupštine UN upitan da li bi stao na čelo kolone na Paradi ponosa, na šta je on odgovorio: "Teško da bih ja bio na čelu kolone i ne znam zašto bih to uradio".
Na ponovljeno pitanje da li bi stao na čelo kolone kao potpredsednik vlade, on je odgovorio pitanjem.
"'Oćete vi da stanete? (Potvrdan odgovor novinarke). Pa, naravno, izvolite samo, nije problem. Znači, nikakav problem nije. Ja se inače zalažem da postoji konsenzus oko toga. Nema dilema, ja se zalažem za održavanje tog skupa i mislim da bi s aspekta spoljnopoltičkog interesa zemlje bilo dobro da taj skup bude održan".
Dačić je rekao da Srbija treba da poštuje zakone o zabrani diskriminacije i jedini uslov za to jeste rizik koji postoji, i da održavanje Parade ponosa zavisi od bezbednosne procene.
Na pitanje šta država radi iz godine u godinu pošto se Parada ponosa zabranjuje svaki put iz istog razloga, Dačić je rekao da ne može da odgovara na pitanja koja nisu u njegovom resoru, ali da je reč o događajima koji "traže posebne bezbednosne mere".
"Teško je to sprečavati i raditi tokom godine, jer znate, mnogi od onih koji su bili privedeni za vreme prvog Prajda do sledeće godine su već bili pušteni. I to je sada pitanje za celu državu", rekao je potpredsednik Vlade.
Parada ponosa je najavljena za 28. septembar, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je nedavno rekao da nadležni organi i dalje vrše bezbednosne procene.
Poslednji komentari
  • asid Vreme: 21.09.2014 15:04h

    Vodeći aktivisti treba da predvode kolonu!

  • olga Vreme: 21.09.2014 20:52h

    Samo vam parada hvali pa da ispunite uslov za ulazak u EU.Koja bre crna parada ;pa imate paradu svaki dan sa vašim političarima i vladom.

  • ana Vreme: 21.09.2014 20:56h

    još da im okrene ledja hahahahaaaaaaaa :)

  • sasa Vreme: 22.09.2014 11:24h

    Vucic, ti, Stefanovic pa ostali iz vlade i skupstinska vecina u prve redove. Vucic da nosi onu sarenu zastavu. Da date primer vi ste od iste fele. A i ovi sto vas placaju da kazu da je Srbija na pravom putu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP