Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IMAMO EVIDENCIJU

Dačić: Znamo ko se iz Srbije bori na strani ISIL-a

Autor: Tanjug | 03.12.2014 - 14:40:00h | Komentara: 0

Srbija ima evidenciju o svojim građanima koji su se pridružili takozvanoj Islamskoj državi u Iraku i Levantu (ISIL) i spremna je da doprinese globalnoj borbi protiv terorizma, izjavio je danas u Briselu šef diplomatije Ivica Dačić.

Njega nisu uspeli da  ozrače: Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: FoNet

 
Mi smo evidentirali ko je iz Srbije otišao da se bori u Iraku i Siriji, a ti ljudi mogu da budu problem kada se vrate u zemlju, rekao je Dačić novinarima nakon sastanka više od 60 ministara iz celog sveta koji su se okupili u sedištu NATO u Briselu u okviru koalicije koju predvode Sjedinjene Američke Države.

ISIS

ISIS | Foto: printskrin Jutjub

 
Dačić je izjavio da je mahom reč o osobama iz Raške oblastI i sa Kosova, a da će Srbija uskoro doneti zakone kojima će sankcionisati odlazak svojih građana na ratišta u inostranstvu.

Kaznićemo ne samo one koji su se pridružili ISIL, već svakog ko učestvuje u ratovima koji se Srbije ne tiču, istakao je on.

Ministar je ukazao da je koalicija koju predvode SAD osnovana u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o terorizmu u Iraku i Siriji, a da je današnji sastanak u sedištu NATO prvi ovakve vrste.

Plan je da se ubuduće okupljamo svakih šest meseci, jer svi znamo da će borba protiv ISIL biti duga i teška i da je neće biti moguće dobiti samo iz vazduha, rekao je on.

Dačić je najavio da će članice koalicije u narednom periodu raditi na stvaranju jedinstvene baze podataka kako ISIL ne bi mogao da proširi svoje delovanje na ostatak sveta.

Upitan da li bi Srbija zbog pristupanja koaliciji mogla i sama da se nađe na meti terorista, Dačić je odgovorio da takva opasnost uvek postoji, ali da su islamski teroristi dosad retko preduzimali akcije u regionu Zapadnog Balkana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP