Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PUKLA TIKVA MEĐU POTPREDSEDNICIMA VLADE

Dačić: Zorana, nemoj da ti ja uzmem meru!

Autor: E. A. | 28.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 5

Ministarka Zorana Mihajlović poručila je prvom potpredsedniku Vlade Ivici Dačiću i socijalistima da moraju više da brane Vladu i njene ekonomske poteze. Lider SPS-a Dačić u izjavi za „Alo!“ na to je koleginici iz Vlade odbrusio da treba da gleda svoja posla i svoje postupke.

Zorana je nekorektna: Ivica Dačić

Zorana je nekorektna: Ivica Dačić | Foto: Vesna Lalić

Najnovija svađa u kabinetu premijera Aleksandra Vučića započela je kada je Mihajlovićeva na pitanje novinara jednog dnevnog lista da li podržava stav Nebojše Stefanovića da bi trebalo preispitati ostanak Dačića i SPS-a u Vladi odgovorila:“Da, kada se sprovode teške ekonomske reforme, svi u Vladi moraju jasno i nedvosmisleno da brane tu politiku.


- Ne može neko više o tome da govori, a neko manje - kazala je ona i dodala da socijalisti nisu dovoljno branili ekonomske poteze Vlade.
Odgovarajuće na njene packe, Dačić za „Alo!“ kaže:
- To je njen uobičajeni manir, bolje bi bilo da više vodi računa o svojim postupcima, očito joj nije jača strana čitanje između redova. Ja na promociji rada Vlade Srbije radim svaki dan, od Beograda do Vašingtona, Moskve, Brisela, do Afrike, Latinske Amerike i Azije. To je nekorektno, jer ja nikad nisam merio, iako bih mogao sa razlogom, koliko ko od onih partija koje su bile na Vučićevoj listi brani Vladu, niti koliko ko od ljudi iz SNS-a to čini, i na koje teme - izjavio je Dačić.

Ivica ne brani  Vladu: Mihajlovićeva

Ivica ne brani Vladu: Mihajlovićeva | Foto: Aleksandar Stojanović


Da li je kritikovanje Dačića samo nastavak prepucavanja na relaciji SNS-SPS, tek pre tri dana premijer i lider naprednjaka zamerio je šefu diplomatije da bi trebalo češće da prisustvuje sednicama. Inače, varnice između Mihajlovićeve i Dačića i ranije su sevale. Tako je krajem prošle godine Dačićeva izjava da sledi rekontrukcija Vlade zato „što to Vučić tako voli“, ozbiljno naljutila Mihajlovićevu:
- Dobro je da Vučić vidi šta mu Dačić stvarno misli - rekla je tada.

A sredinom januara ministri su iskoristili odsustvo premijera Vučića i žestoko se sukobili zbog Zakona o ispitivanju porekla imovine. Sednicom je predsedavao Dačić i ona se za tren oka pretvorila u burnu raspravu između šefa diplomatije i ministarke Zorane Mihajlović. U raspravu se uključio i Velimir Ilić, kritikujući potpredsednicu Vlade da se u sve meša. Priča se da su tada pojedini ministri, dok su se oni svađali, slali SMS-ove premijeru Vučiću, koji je boravio u Švajcarskoj u kojima je pisalo: „Vrati se što pre“.

„Kao golupčići“

„Kao golupčići“

Nekad bili kao golupčići!

Onaj ko se svađa, taj se i voli - mogla bi da bude krilatica u slučaju Mihajlovićeve i Dačića. „Kao golupčići“ - tim rečima su novinari u Skoplju komentarisali ponašanje Zorane Mihajlović i Ivice Dačića na sednici vlada Srbije i Makedonije koja je održana pre desetak dana. Kamere su zabeležile da su njih dvoje jedno drugome nešto govorili u poverenju i da su se sve vreme smejali. Posebno je zanimljivo to što su prijateljsko ćaskanje nastavili i nekoliko dana kasnije, na prijemu koji je povodom Dana državnosti organizovao predsednik Tomislav Nikolić.

Poslednji komentari
  • pera Vreme: 28.02.2015 20:15h

    Da brane vladu,ejjj. Kompletna SnS je "od samih usta ", "prodavanje magle i davanja laznih nada i obecanja".

  • srbikosrbi Vreme: 28.02.2015 21:43h

    Politika je ..... A čije interese,stavove brani zorana,jorgovanka,tasovac,............................?? ?

  • penzioner Vreme: 28.02.2015 21:50h

    Stefanovic i Mihailovcanka su najveci splektarosi u vladi. Moglibi da vise cene veliki doprinos Dacica sto je povecao ugled Srbije i na istoku i na zapadu.

  • PALILULAC Vreme: 28.02.2015 23:27h

    Velja ILic je radi dobrobit Srbije i njenog naroda hteo da se zrtvuje i Medlin Olbrajt dovede u red. Dacicu JUST DO IT molite SRBIJA.....!

  • Mlovan S Nikolić Spmbor Vreme: 01.03.2015 03:29h

    U pitanju je lični ogled na medjunarodnoj sceni.Dačić je za Mhajlovićku velika smetnja stalno a posebno od kada predsedava OEBS. Nije bitno ko je u pravu ,za narod je svaka svadja negativna pojava.Ovo je konkretno na ličnoj osnovi sukob polirtičkog stručnjaka i diletanta. Svaki sukob ima cenu pa i ovaj ,Toni bler je mentor u vladi onima kao što je MIhajlovićka,Stefanović i Gašić-

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP