Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRANKO LAZAREVIĆ IZ AMBASADE IDE PRAVO U PRITVOR

Dačićev čovek iza rešetaka!?

Autor: A. Radojević | 22.01.2014 - 21:42:00h | Komentara: 4

Tužilaštvo ima dovoljno dokaza da Branka Lazarevića zadrži u pritvoru nakon saslušanja u svojstvu osumnjičenog za veze sa narko-klanom Darka Šarića, saznaje „Alo!“.

Branko Lazarević

Branko Lazarević | Foto: RTS

 

Lazarević, koji obavlja posao šefa naše ambasade u Atini, jer Srbija još nije imenovala novog ambasadora, biće saslušan u petak 31. januara u policiji po nalogu specijalnog tužioca.

Bez imuniteta u Srbiji
U MSP juče nisu želeli da komentarišu slučaj Lazarević. „On je posle odlaska Dragana Županjevca sa mesta ambasadora u Atini, otpravnik poslova u Grčkoj. Njega imunitet štiti samo u Grčkoj, ali ne i u Srbiji. Ukoliko bi Lazarević bio zadržan u pritvoru, to se ne bi odrazilo na funkcionisanje ambasade. Naime, u tom slučaju ambasadu preuzima sledeći po rangu posle Lazarevića“, objašnjavaju u MSP-u. Juče smo pokušali da dobijemo komentar i od Lazarevića, ali su njegovi mobilni telefoni bili isključeni.

- On će policiji i tužiocu morati da objasni svoje veze sa pripadnicima Šarićevog klana, pre svih sa Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana. Lazarević se sumnjiči da je, dok je bio Dačićev šef kabineta, odavao informacije članovima grupe Darka Šarića koji su bili zaduženi za pranje novca od prodaje kokaina da su pod nadzorom policije. Do sada je prikupljeno dovoljno dokaza da se Lazarević posle saslušanja zadrži u pritvoru, ali konačnu odluku donosi specijalni tužilac koji će prisustvovati saslušanju - objašnjava naš izvor iz istrage.
Branko Lazarević je u žižu javnosti dospeo početkom prošle godine kada se saznalo da tužilaštvo i policija poseduju 130 diskova na kojima su zabeleženi kontakti Dačićevih saradnika tokom 2008. i 2009. godine sa pripadnicima Šarićevog klana. Prema navodima u jednoj od službenih beležaka koja je aprila 2010. dostavljena Tužilaštvu za organizovani kriminal, postoje dokumentovani audio-snimci Radulovićevih razgovora i susreta sa funkcionerima MUP-a. Konkretno, policija i tužilaštvo imaju dokaze da je Lazarević bio u kontaktu sa advokatom Radovanom Štrpcem, optuženim za pranje Šarićevih para, koga je obavestio da je cela grupa pod policijskim nadzorom.

Imamo druga posla: Premijer Ivica Dačić

Premijer Ivica Dačić | Foto: FoNet

 

U junu 2009. godine, praćenjem Štrpca je otkriveno kako ga je Lazarević obavestio da „obrati pažnju na telefonsku komunikaciju“ i da se prisluškuju Šarićev telefon i telefoni Mileta Jerkovića i Andreje Krlovića. Štrbac, Krlović, Jerković i Šarić optuženi su za pranje novca. Jerković je priznao umešanost u ta krivična dela i sada je pod zaštitom policije. Štrbac je tražio od Lazarevića da sazna ko u MUP-u kontroliše privatizaciju i koja preduzeća se proveravaju. Štrbac se, posle sastanka sa Lazarevićem, sastajao sa Jerkovićem u Beogradu ili Novom Sadu. O vezi Lazarevića sa klanom saznalo se i tokom praćenja Zorana Ćopića, protiv koga se vode postupci zbog pranja Šarićevih para.
Lazarević je sa Šarićem povezan i preko Nikole Dimitrijevića, koji je pravosnažno osuđen za pranje Šarićevih para. Dimitrijević je inače Lazarevićev zet. Ubrzo posle privođenja Dimitrijevića, Lazarević je 2010. godine sa mesta šefa kabineta ministra policije Ivice Dačića, preko noći i bez dana radnog iskustva otišao u Atinu u diplomatiju.

Zorana sumnja u SPS

Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: FoNet

Potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović poručila je da SPS treba da se odredi da li je za istinsku borbu protiv korupcije i kriminala ili ne. Ona je, komentarišući navode člana Predsedništva SPS-a Novice Tončeva, da Srbija nije Severna Koreja, pa da niko ništa ne sme da kaže i da je Branko Ružić samo rekao svoje mišljenje o hapšenju Dragana Đurića, rekla da joj nisu jasni komentari takve vrste, naročito što često dolaze iz redova SPS-a.
Poslednji komentari
  • ljuba Vreme: 23.01.2014 00:10h

    sps -a ima u svakoj aferi. daj boze da ne predjete cenzus. zgadiliste se ovom narodu sa vasim lazima.

  • Milanko Vreme: 23.01.2014 07:17h

    Uh, dobro je, da ne videh ovu Zoranu, i ne pročitah njen komentar - propao bi mi dan!

  • seljak Vreme: 23.01.2014 09:49h

    Znaci Miljacka je odnela sve mostove

  • covek Vreme: 23.01.2014 12:02h

    Ovaj diplomatski fantom ili fenomen ,od preko noci,je obrazac za napredovanje u nasem drustvu.Postoje diskovi u policiji kao teski dokazi a on diplomatuje jer gazda policije je njegov bivsi sef a njega se ne tice svoj posao.Zaista je poslednji cas da se izborima stane na rep doticnom ministru i marifetlucima ljudi iz njegove partije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP