Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

FUNKCIONER IZ KABINETA MINISTRA POLICIJE TERORIŠE ZAPOSLENE

Dačićev saradnik
zlostavljao sekretaricu!

Autor: S. Vojinović | 14.06.2013 - 13:50:00h | Komentara: 11

Visoki funkcioner MUP-a mesecima je zlostavljao svoju sekretaricu (imena poznata redakciji), da je nesrećna žena na kraju završila na bolovanju zbog stresa i izostanka menstruacije. U pitanju je jedan od najbližih saradnika ministra policije Ivice Dačića, saznaje “Alo!”.

Ko će kome, ako ne svoj svome: Dačić

Ministre, reaguj: Ivica Dačić

 

Zbog stresa uzrokovanog
višemesečnim maltretiranjem
nesrećna žena izgubila
menstruaciju i provela
dva meseca na bolovanju

Naš izvor iz policije objašnjava da žena iz straha nije smela da napiše prijavu protiv svog šefa, za koga se po MUP-u otvoreno priča da je ženomrzac, iako je u braku.
- Pre dva meseca on je sekretarici, koja inače godinama radi u MUP-u, naložio da uradi nešto što nije u opisu njenog radnog mesta. Kada mu je ona odgovorila da to ne zna, on je pred strankama počeo da je vređa. Izbacio je rečima “marš napolje”. Toliko je vikao da su svi u obližnjim kancelarijama mogli da čuju njegove pretnje i uvrede. Misleći da će se situacija smiriti, ona se ubrzo vratila na svoje radno mesto, a kako je bila pod terapijom, morala je da nešto pojede, pošto je već uzela lek. Međutim, on je tada ponovio iste pogrdne reči i kazao joj da se ne vraća u kabinet, da će je izbaciti iz policije, da je glupa, nesposobna... Njoj je toliko pozlilo da je završila kod lekara istog dana. Bila je na bolovanju skoro dva meseca zbog stresa, a izgubila je i menstruaciju. U pitanju je mlada žena, neudata. Na posao se vratila pre nekoliko dana i odmah je raspoređena u drugi kabinet. Molili smo je da podnese prijavu za mobing, ali se ona plaši... I dalje ima posledice stresa - otkriva sagovornik “Alo!”.

Palata Srbija

Sekretarica je po povratku sa bolovanja prebačena na drugo radno mesto

 

Preti i van policije!
Da Dačićev saradnik ne zavodi teror samo po policiji, govori i činjenica da preti i po Beogradu.
- U jednom poznatom beogradskom lokalu napao je vlasnika da mu je navodno ugrožena bezbednost. Pretio je da će mu zatvoriti lokal i da se sa njim ne igra jer je on budući ministar policije. Čovek je na kraju morao da uzme obezbeđenje koje plaća na sat da stoji pored policijskog funkcionera dok je on u lokalu - priča sagovornik “Alo!”.

Naš izvor dalje priča da je Dačićev saradnik odmah nakon što je raspoređen u kabinet ministra policije počeo da omalovažava takozvane male ljude.

- Reč je o vozačima, sekretaricama, niže rangiranim u službi... Pretio je da će ih otpustiti, tražio da rade prekovremeno... Zaveo je pravi teror. Sekretarice su više puta plakale, viđali smo ih po hodnicima kako se tresu... Pokušavale su da se prebace u neki drugi kabinet, ali bez uspeha... To svi u MUP-u znaju, a ćute! Zna i ministar, ne znamo samo zašto ga štiti?! - kaže naš izvor i dodaje da ovo nije prvi put da ovaj funkcioner zlostavlja zaposlene.

- On je ranijih godina od svoje sekretarice tražio da mu završava privatne poslove, da mu secka voće, sređuje stan... - dodaje naš sagovornik.
U MUP-u su za “Alo!” potvrdili da su čuli za slučaj, ali da protiv ovog funkcionera za sada nije podneta prijava.

- Pomogli smo ženi da ode na drugo radno mesto, ali bez prijave teško da nadležni mogu da reaguju - rečeno nam je u kabinetu ministra policije Ivice Dačića, koji je, kako smo saznali, upoznat sa zlostavljanjem. On, međutim, juče nije odgovarao na naše pozive.

Inače, po zakonu, osobe koje su maltretirane ili doživljavaju mobing na poslu imaju pravo da se obrate Republičkoj inspekciji rada, ali kako saznajemo, sekretarica iz MUP-a to nije uradila iz straha od posledica.

Ciklus nestaje od stresa
Gubitak menstruacije, ukoliko nije uslovljen drugim zdravstvenim poremećajima, kod mlađih žena može da bude posledica trpljenja intenzivnog straha, ističe za “Alo!” Milutin Nenadović, direktor specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”.

Mobing

- Kada žena usled stresa izgubi menstruaciju, to znači da je došlo do otkazivanja mehanizama odbrane tela od stresa. Znakovi kliničkih manifestacija, poput nesanice, poremećaja skladnog mentalnog funkcionisanja, nestanka ciklusa kod žena ili raznih fobija nastaju kada osoba trpi ponavljani stres koji može da traje od nekoliko nedelja do šest meseci - ističe Nenadović i dodaje da ne postoje referentne vrednosti kojima se trpljenje straha može meriti, jer svaka osoba različito reaguje na doživljeni stres. A. M.
Poslednji komentari
  • Бобан Милетић Бапси Vreme: 14.06.2013 14:36h

    И ја сам изгубио менструацију због НЕСПОСОБНЕ владе , па ником ништа .

  • mima Vreme: 14.06.2013 15:55h

    Boze, pa ovaj "covek" je bolestan. Ocigledno je da mu je neophodna strucna pomoc. Interesuje me da li ovi ljudi donose lekarska uverenja, pre nego sto se zaposle i ko je taj ko im ih daje? Ili je stranacka pripadnost "garancija" da je sa njim sve OK. Takvo ponasanje steti ugledu ustanove, a radnici ukoliko ne znaju, bas sve da rade, trebalo bi malo da porade na sebi, ali to ne znaci da treba da mu spremaju stan i sl. Covek se po gradu hvali da ce otici na jos veci polozaj... Niste samo jos napisali kojoj stranci doticni pripada, da mi biraci znamo, da tu informaciju upotrebimo na narednim izborima. Mi samo to mozemo i nista vise, kada mu gosp. Dacic vec nece nista, a mozda ima i njegov "blagoslov" da se tako ponasa. TUZNO!

  • giant Vreme: 14.06.2013 16:22h

    Konkretna primena evropskih upravnih standarda predviđenih Evropskim administrativnim okvirom i Strategijom reforme državne uprave Vlade Republike Srbije.

  • Predrag Vreme: 14.06.2013 16:54h

    Zapamtite sta vam kazem, covek je sigurno umesan u neki kriminal cim se rako istresa na podredjenima i pravi se isuvise revnosan.

  • ana Vreme: 14.06.2013 17:47h

    Nista vise ne iznenadjue,a I da se zalila nista ne bih postigla,kome da se zali?Zakona nema.Ipak za Human Rights moze da se zali I mora se podnjeti zalba u roku godinu dana od zadnjeg incidenta.Human Rights commissioner ce pitati gospodju Sta zeli kao nadoknadu.Gospodja ima vjerovatno ljekarsko misljenje,a I bice potrebni svjedoci.Samo naprijed I zalite se gospodjice,da nije udata.Ovi bahati likovi na njive,pa neka malo obradjuju zemlju,ni na stoku se ne vice.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP