Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI DRŽAVNI POSAO VESELINA SJEKLOĆE

Dačićev tajkun kreči ambasade!

Autor: Vasilije Papović | 04.02.2015 - 15:00:00h | Komentara: 10

Kontroverzni biznismen Veselin Sjekloća, koji je pre nedelju dana pokušao da na prepad zauzme Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, dobio je još jednu, vrlo slatku, državnu funkciju. On je, prema izvorima „Alo!“, odlukom Ministarstva spoljnih poslova imenovan za glavnog inženjera zaduženog za nekretnine Vlade u Srbiji i inostranstvu, a novo nameštenje već je iskoristio za putovanje u Vašington i još neke evropske i svetske metropole.

Veselin Sjekloća o državnom trošku  putuje po svetu

Veselin Sjekloća o državnom trošku putuje po svetu | Foto: Dušan Milenković

Prema izvorima našeg lista, Sjekloća je zaposlen bez konkursa po ugovoru koji je aminovao lično prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na inicijativu svog prvog saradnika, generalnog sekretara MSP-a Veljka Odalovića, koji je donedavno bio generalni sekretar Vlade Srbije. Prema izvorima „Alo!“, posle Sjekloćinog imenovanja usledile su velike investicije na zgradama u vlasništvu Ministarstva.

Dačić imenovao Sjekloću na predlog Veljka Odalovića (levo)

Dačić imenovao Sjekloću na predlog Veljka Odalovića (levo) | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Institut pojačao obezbeđenje!


U potrazi za Sjekolćom, „Alo!“ je juče kontaktirao i sa Institutom za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, gde je biznismen prošle nedelje upao sa saradnicima tvrdeći da je novi vlasnik, ali nam je tamo rečeno da ga nisu videli od tog dana. Kako kažu u Institutu, oni su za svaki slučaj pojačali obezbeđenje kako više ne bi mogli da upadnu nepozvani gosti i kako ne bi moglo da im se desi da više od 50 doktora nauka neko gurne na ulicu.

- Sjekloća je pored toga sada počeo da po svetu pravi procene o potrebi za izvođenjem krečenja i drugih građevinskih radova na našim ambasadama, tako da je nedavno boravio u Americi, a koliko će njegova putovanja i njegovi radovi koštati građane Srbije, tek ćemo videti - otkriva naš izvor, koji dodaje da su pre nego što je ovaj kontroverzni biznismen stupio na dužnost iz Ministarstva otpušteni ljudi iste struke koji su tamo radili godinama i decenijama.

Inače, na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije stoji da je Sjekloća pored toga i predsednik Upravnog odbora Republičke agencije za stanovanje.


U Ministarstvu spoljnih poslova juče do kraja radnog vremena nisu uspeli da provere Sjekloćin ugovor niti da nam odgovore kada je potpisan, po čijem naređenju i koliko novca za svoje usluge ovaj biznismen mesečno prima od države Srbije. Na ponovljene pozive i imejlove, samo nam je rečeno da je naš zahtev u proceduri, bez preciziranja koliko im treba da odgovore.

Ojadio državu za milione evra


Kao savetnik bivšeg ministra građevinarstva Velimira Ilića, Sjekloća je istovremeno bio i direktor Agencije za stanovanje i još tri privatna preduzeća.
Sjekloća je posle višegodišnjeg boravka u inostranstvu 2000. krenuo u biznis po Srbiji, a njegovo ime vezano je i za otimačinu državne zgrade na Bulevaru kralja Aleksandra 174, koju je uknjižio na sebe i opteretio je hipotekom. Država je tom prilikom oštećena za oko 14 miliona evra. Jedan od Sjekloćinih poslova bila je i rekonstrukcija fasade Skupštine Srbije, koja ne samo što je kasnila, već je samo postavljanje skele državu koštalo 187.000 evra.

Poslednji komentari
  • ime Vreme: 04.02.2015 15:42h

    A setimo se, kad je Sjekloća držao skele na Skupštini, sekretar skupštine je bio Odalović. Ta ekipa se više ni ne krije...

  • saxon Vreme: 04.02.2015 15:47h

    još jedan crnogorac ha ha ..a što čine jadna nam majka.

  • ASSERIA Vreme: 04.02.2015 16:04h

    Dakle, Dacic ce tek da propadne sa ovim Crnogorcem! Zar mu nije dovoljan Peconi, koferce itd...

  • naprednjak Vreme: 04.02.2015 16:22h

    Štedi Vučko, nema šta da mu se prigovori.Nikad više moj glas.

  • ana Vreme: 04.02.2015 16:29h

    Dokle bre vise.Aman.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP