Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PANIKA U MUP

Dačiću i Veljoviću preti zarazna bolest

Autor: Kurir | 08.12.2013 - 00:34:00h | Komentara: 3

Zbog toga što je šef kuhinje u Ministarstvu unutrašnjih poslova oboleo od meningitisa, pripadnici policije strahuju od moguće epidemije ove bolesti, od koje bi mogli i oni da obole!

„Šta sam rekao -  rekao sam“: Dačić

U neposrednoj opasnosti od meningitisa? Dačić | Foto: Nenad Đorđević

Kako saznajemo od osobe bliske kuvaru, nesrećni čovek nije ni znao šta mu se dešava pre nego što je zbog visoke temperature i nesnosnih bolova nedavno iznenada pao na sred ulice.

- Direktor policije Milorad Veljović je takođe upoznat sa ovim slučajem, koji je uzdrmao sve zaposlene u MUP. Apsolutno svi su u panici, bez obzira na to što nisu bili u neposrednom kontaktu sa šefom kuhinje.

Njihov strah je opravdan, s obzirom na to da je čovek dolazio u kontakt s hranom, pa je i te kako moguće da je uspeo i da je kontaminira - objašnjava naš izvor.

Vanja Vukić, državni sekretar u MUP Srbije, potrvrdio je ova saznanja rekavši da je šef kuhinje sada dobro i da se nalazi na kućnom lečenju.

Iz bolnice se vratio pravo na posao: Vanja Vukić

Niko iz MUP nema razloga za strah: Vanja Vukić | Foto: FoNet

- Kuvar je bio u komi i pre nekoliko dana se probudio iz nje. Sad je bolje i oporavlja se, nalazi se na kućnom lečenju.

Niko od pripadnika MUP nema razloga za strah i svi mogu da budu mirni, što su i lekari potvrdili - rekao je on.

Specijalista opšte medicine dr. Nevenka Dimitrijević kaže da se meningitis najčešće javlja kod dece, ali da je njegova rasprostranjenost moguća u svim kolektivima.

Milorad Veljović

Milorad Veljović | Foto: Đorđe Kojadinović

- Postoji virusni i bakteriološki meningitis, s tim što se ovaj drugi teže prenosi. Epidemija virusnog meningitisa najčešće se javlja u kolektivima jer se prenosi kapljičnim putem. Sitne kapljice koje izlaze dok govorimo lako završavaju u sluzokoži nosa osoba koje se nalaze u našem neposrednom okruženju. Simptomi su visoka temperatura i glavobolja, ali se bolest i pored ovih uobičajenih znakova dijagnostikuje poprilično teško, a za pouzdane rezultate je neophodno da lekar izvrši lumbalnu punkciju - objašnjava doktor Dimitrijević i naglašava da, iako meningitis brzo prolazi, nekada, u zavisnosti od stanja u kojem se organizam nalazi može da donese komplikacije kao što je poremećaj na centralnom nervnom sistemu.

Od ministra policije Ivice Dačića do zaključenja broja nismo uspeli da saznamo da li i on strahuje od širenja epidemije u policijskim redovima.

Poslednji komentari
  • JADNA NASA VOJSKA I POLICIJA Vreme: 08.12.2013 00:55h

    U sopstvenoj zemlji preti nam opasnost kao da se nalazimo na teritoriji koju smo okupirali. Toliko mnogo ima stranih placenika od Vlade do gradske cistoce...

  • momazver Vreme: 08.12.2013 08:39h

    Daleko bilo BILO KOME BILO KAKVU BOLEST,al,za Ivicu se neplasim.Supermen je to,a pored sebe ima i ministarku zdravlja. Sto je ona najcesce *neobavestena* i *zatecena* stanjem u zdravstvu,druga je prica.Mozda ce ova uzbuna da je trgne iz letargijske opservacije nesuvislog ,opsesivno-kompulsivnog ponasanja naroda,kada je u pitanju zdravstvo,kojoj je zapravo ona dala i daje ooogroman doprinos.

  • No Brain No Pain Vreme: 08.12.2013 10:20h

    Covek je potpuno u pracu , Niko iz MUP nema razloga za strah.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP