Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GRAĐANI NA BIROU RADA O PRIVILEGIJAMA ĆATA

Daju bubreg za državni posao!

Autor: Mihailo Medenica | 12.03.2015 - 19:48:00h | Komentara: 2

Ista sumorna i uzaludna rutina za Ostoju N. svakog meseca, već dve godine i ko zna koliko još: Porani, javi se svom referentu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Novi Beograd, ćata preleti pogledom preko njega, verzirano procedi uvežbani tekst kroz zube i prozove sledećeg...

Jedina nada starosna penzija

Jedina nada starosna penzija

- I to posle 32 godine rada u NIS-u pošto sam proglašen tehnološkim viškom! Uredno dolazim, oni uredno izrecituju isto: „Ništa za sada, vidimo se sledećeg meseca“, overe kartončić da sam bio i zakažu kada pro forme da dođem, a znamo i oni i ja da me sa 60 godina niko zaposliti neće... - starost je jedino čemu se Ostoja nada, tačnije, uslov za odlazak u starosnu penziju, ako zdravlje posluži.


- Čitao sam o toj sramoti i samo što nisam vrisnuo od muke: navodno mere štednje, za mlade nema posla, nas starce otpuštaju, a državnim lezilebovićima privilegije kao da su polubožanska bića?! Pa, dokle to?! Dokle na „boraniji“ da se lome kola?!

O kojoj to pravdi i jednakosti pričamo ako se te proklete reforme sprovode po onoj: „neko pukovnik, a neko pokojnik“?! - na pitanja ovog čoveka verovatno nema razumnog odgovora, jer svaki pokušaj razumevanja novog famoznog kolektivnog ugovora koji je Kori Udovički aminovala zaposlenima u državnoj upravi i sudstvu prkosi zdravom razumu i poštovanju običnog čoveka. Onog koji se ne usuđuje da sanja o zaposlenju, a kamoli o privilegovanom (ne)radu do penzije!


- Evo, neka mi neko kaže kome i koliko da spakujem u koverat i uzajmiću se, prodaću bubreg, radiću kao muška prostituka samo da sakupim lovu i „častim“ nekoga da me zaposli u državnoj službi, pa sve četiri u vis - veli Radoman V. nesuđeni profesor fizičkog vaspitanja, koji kao i toliki nalik njemu i nesrećniku s početka priče ispunjava svoju mesečnu formu na birou, nervozno udarajući fasciklom punom nekakvih papira o butinu.

„Slobo, vrati se”

- Za šta, neka nam neko objasni, za šta i čime su to zaslužili, pa da kažem: „U redu, pripada im“, ali da na ovu muku oni još guraju prst u oko narodu, da ga očigledno zaje.avaju bez pardona i srama, pa... Ma, Slobo, vrati se, ogrešili smo se o tebe, majke mi, mada su svi njegova škola, ali smo za njega barem znali da je smrad - ogorčen je Radoman.

Poslednji komentari
  • Anja Vreme: 12.03.2015 20:49h

    Da li se vi zajebavate kada toliko pišete o tom kolektivnom ugovoru koji je potpisala Kori Udovički. U njemu ništa specijalno nema, tako da mi je nejasno koje ste vi privilegije tamo videli. Uporedjujući kolektivni o kojem pišete sa kolektivnim ugovorom za EPS, državni činovnici bi trebalo samo da sednu i plaču. Jeste li vi pročitali ugovor o kojem pišete? Plata tih ćata je 27.000 dinara a o plati u kolektivnom ugovoru ni reči. Ukupan broj plaćenih dana za određene stvari je sedam, tako da je zaista nejasno gde ste vi to videli da su oni povlašćeni.

  • Peca Vreme: 13.03.2015 07:30h

    Imam utisak da radite na toma da pravite sukob između državnih službenika koje vi nazivate ćatama i građana. Nije lepo a ni moralno svađati ljude.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP