Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BILJANA MOMČILOVIĆ IZ ČONOPLJE NE MOŽE DA SE OPORAVI OD ŠOKA

Dala sam deci hleb pun pacovskog izmeta!

Autor: Jelena Jokanović | 06.02.2015 - 15:00:00h | Komentara: 1

Biljana Momčilović (40) iz Čonoplje kraj Sombora doživela je pravi šok kada je u hlebu koji je poslužila svojoj deci pronašla pacovski izmet!

Hleb „obogaćen“ fekalijama

Hleb „obogaćen“ fekalijama

- Spremila sam ručak i deca su sela da jedu. U jednom trenutku sam u komadu hleba, koji se ćerkica od dve godine spremala da stavi u usta, primetila nešto tamnobraon. Munjevito sam odreagovala i otela joj to parče iz ruku, a kada sam prepolovila ostatak hleba, imala sam šta i da vidim. Prosto se ne može opisati kako sam se kao majka osećala kada sam uvidela šta sam deci servirala za ručak - priča za “Alo!” Biljana, koja je, sa desetogodišnjim iskustvom poljoprivrednog laboranta, odmah shvatila da je u pitanju izmet pacova.


Gospođa Momčilović navodi da je problem što nije sigurna da li je neko od njeno četvoro maloletne dece već pojelo izmet koji je bio u hlebu.
- Odmah sam pozvala dečjeg lekara da se konsultujem. Rekli su mi da sada ne mogu ništa da urade, ali da pratim temperaturu koja bi mogla da se poklopi sa simptomima mišje groznice - zabrinuta je Biljana za zdravlje svoje dece.

Lekari su rekli da obratim pažnju na simptome mišje groznice

Lekari su rekli da obratim pažnju na simptome mišje groznice | Foto: Shutterstock


Povodom ovog skandaloznog slučaja kontaktirali smo i sa proizvođačem spornog hleba, pekaru “AS Braća Stanković”, gde nam je rečeno da se na osnovu slika ne može sa sigurnošću utvrditi o čemu je reč, kao i da potrošač subjektivno tvrdi o čemu se radi, bez izvršene kontrole od strane nadležnih i stručnih lica. Takođe su poslali potvrdu o deratizaciji pogona iz kojeg se vrši isporuka u maloprodajni objekat u kom je kupljen hleb, a iz kojeg se vidi da je ona izvršena dva dana pre nego što je hleb proizveden.

- Nema logike da se nešto pronađe u hlebu, a prijavi dva dana kasnije, i to telefonom, a ne lično i sa proizvodom koji se reklamira. Osnovno je da se prilikom prijave na licu mesta utvrđuje nedostatak u prisustvu nadležnih i stručnih lica, što u ovom slučaju nije urađeno - kaže Momir Lazić, izvršni direktor ovog preduzeća.
Međutim, ovo je već treći slučaj prijave protiv ovog proizvođača. U januaru prošle godine Beograđanin Obrad Dangubić je u hlebu istog proizvođača takođe pronašao pacovski izmet, dok je njegova sugrađanka Stakica Dimitrijević naišla na parče žice. Direktor Lazić ovo nije želeo da komentariše jer, kako kaže, još ništa nije zvanično dokazano i potvrđeno.

Propusti se dešavaju!


S obzirom na to da ovo nije prvi slučaj prijave protiv preduzeća “AS Braća Stanković”, kontaktirali smo sa poljoprivrednom inspekcijom zaduženom za kontrolu prehranbenih proizvoda.
- Bili smo u njihovom pogonu u Kikindi i zatvorili ga na 15 dana. U međuvremenu su otklonjeni tehnički nedostaci za proizvodnju i nastavili su normalno sa radom. Što se tiče ovog slučaja, propusti u proizvodnji se dešavaju, a kad je proizvod termički obrađen, mi ne možemo da utvrdimo da li je došlo do propusta u proizvodnom procesu ili je nešto naknadno ubačeno u proizvod - kaže Stevan Božinović, poljoprivredni inspektor za bezbednost hrane.

Poslednji komentari
  • mikica Vreme: 07.02.2015 17:58h

    To tek sad vudite. Ne znatevi jos nista. Od samog pocetka se to desava i sa postavljanjem savetnika u Moskvi i st.Petersburgu itd

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP