Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAOPŠTENJE MINISTARSTVA KULTURE

Dali smo Narodnom pozorištu 223 miliona od početka godine!

Autor: Beta | 07.04.2015 - 16:22:00h | Komentara: 1

Ministarstvo kulture Srbije je danas odbacilo tvrdnju Narodnog pozorišta u Beogradu da su baletske predstave otkazane jer nije potpisan godišnji ugovor o finansiranju tog pozorišta za 2015. godinu.

narodno pozoriste

Narodno pozoriste | Foto: Mitar Mitrović

Ministarstvo je navelo da su za tri meseca Narodnom pozorištu uplaćena 223 miliona dinara za redovan rad, ili 27 odsto sume planirane za celu godinu.
U saopštenju Ministarstvo navodi da su dve baletske predstave otkazane jer je baletski ansambl obustavio rad zbog neisplaćenih naknada, za šta je po zakonu odgovorna uprava tog pozorišta na čijem je čelu Dejan Savić.
- Javnim iznošenjem netačnih podataka vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić želi da prikrije sopstvenu odgovornost za nesavesno poslovanje i neispunjavanje obaveza prema zaposlenima", piše u saopštenju Ministarstva.
Ministarstvo je dodalo da je u toku procedura za izbor direktora Narodnog pozorišta, a Upravni odbor je na javnom konkursu izabrao Božidara Djurovića. Predlog je dostavljen Vladi Srbije na usvajanje.
- Profesionalizacijom rukovodećeg kadra doći će do rešavanja brojnih problema nagomilanih u prethodnom periodu, navelo je ministarstvo.
Narodno pozorište u Beogradu je otkazalo baletske predstave "Slika Dorijana Greja" i "Žizela" koje su na repertoaru bile u ponedeljak i danas, objašnjavajući da sa Ministarstvom kulture i informisanja nije potpisan godišnji ugovor o finansiranju, bez kojeg nije moguće preneti novac opredeljen u budžetu za rad kuće.
Vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić rekao je prošle nedelje da sa Ministarstvom kulture i informisanja još nije potpisan ugovor o finansiranju Narodnog pozorišta za 2015. godinu i dodao da je ta kuća prinuđena da se za svaku predstavu "finansijski snalazi".
Poslednji komentari
  • mr.burns from simpsons Vreme: 07.04.2015 16:51h

    meni samo nije jasno kako hrvatsko narodno kazaliste u zagrebu sa upola manje osoblja daje duplo bolji repertoar?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP