Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VIDIMO SE NA TVRĐAVI

Danas počinje EXIT revolucija!

Autor: Ekipa Alo! | 10.07.2013 - 12:52:00h | Komentara: 0

U Novom Sadu večeras počinje 14. Exit festival, koji će okupiti posetioce iz više od 60 zemalja sa svih kontinenata.

EXIT

Petrovardinska tvrđava | Foto: Robert Getel

Na samom otvaranju festivala, za koji se očekuje da će ga posetiti više desetina hiljada ljubitelja muzike i dobre zabave iz mnogih zemalja, danas će glavna zvezda biti Najl Rodžers i njegov bend Chic, a pre Rodžersa nastupiće hor Viva Vox.

Za Najla Rodžersa, generalni menadžer festivala Dušan Kovačević kaže da je, po njegovom mišljenju, najveći producent svih vremena u svetu muzike, koji stoji iza desetak najvećih hitova u toriji muzike i koji je producirao najveće albume Madone, Duran Duran, Dejvida Bovija i mnogih drugih najvećih muzičara sveta.

Prema Kovačevićevim rečima, prvi dan ovogodišnjeg festivala biće posvećen konceptu brendiranja zemlje, jer, kako je kazao, EXIT kao jedan od pozitivnih brendova Srbije želi da ukaže na važnost teme promocije Srbije i promocije imidža Srbije.
I ove godine EXIT će dokazati da se s pravom nalazi na prestižnoj listi najboljih evropskih muzičkih festivala.

Stigao Rodžers!

Popularni producent sleteo je avionom iz Istanbula na Aerodrom "Nikola Tesla". Čim je izašao, u neobaveznom ćaskanju rekao je da se veoma raduje nastupu na EXITu. "Uuuuh, vreme je baš divno", prokomentarisao je Nile sa osmehom. "U avionu je bilo mnogo njih koji su pričali o EXITu. Čuo sam da je u pitanju veliki festival, najveći u ovom delu sveta. Biće sjajno!", rekao je sa velikim osmehom tvorac ultimativnih hitova "Le Freak", "Get Lucky" i mnogih drugih.

"Ove godine smo se veoma potrudili da napravimo kvalitetan balans između novih ekskluzivnih nastupa i starih proverenih imena. Najveći ekskluzivitet ovogodišnjeg EXIT je nastup Atoms For Peace koji zaista predstavlja pravi svetski ekskluzivitet zato što će ove godine nastupiti na samo nekoliko svetskih festivala", rekao je on.
Biće još nekih noviteta kao što je Rudimental Live koji osvaja sve evropske liste, pa Diplo i niz izvođača koji na Festivalu nastupaju prvi put.
"Sa druge strane tu su našoj publici poznati i provereni izvođači kao što su Dejvid Geta, The Prodigy, Fatboy Slim, Nik Kejv, Snoop Dogg, koji ove godine nastupa kao Snoop Lion", rekao je Kovačević, ističući da će ovogodišnji Exit imati jedno od najboljih izdanja do sada.

O kvalitetu programa, po rečima generalnog menadžera festivala, svedoči i interesovanje publike, a ono je, sudeći po prodaji ulaznica, zaista veliko.
"Interesovanje publike je sigurno najveće u poslednjih pet godina.

EXIT / Foto: Robert Getel

Novi Sad je već krcat domaćim i stranim turistima / Foto: Robert Getel

  • EXIT / Foto: Robert Getel | Foto:
  • EXIT / Foto: Robert Getel | Foto:
Petrovaradinska tvrđava se 'puni' velikom brzinom, u ovom trenutku imamo između 35 i 40 hiljada prodatih karata za svaki dan Festivala. Kapacitet Tvrđave je od 45 do 50 hiljada posetilaca, što znači da je ostalo još samo malo karata", kazao je on.
Kovačević je sa ponosom istakao da je EXIT od inostranih medija i publike svake godine svrstavan među 10 najvećih muzičkih festivala u Evropi.
EXIT kamp u Novom Sadu za prva dva dana primio je nešto više od 700 posetilaca, među kojima su najbrojni gosti iz regiona, Holandije i Grčke, rekla je portparolka kampa Milena Vučković.
Vučković je rekla da je kapacitet ovogodišnjeg EXIT kampa, koji je u ponedeljak u 8 sati počeo sa radom, oko 4.500 gostiju.
EXIT kamp je ove godine smešten na lokaciji kod otvorenog bazena Spensa, odnosno, iza istočne tribine stadiona FK "Vojvodina".
  • EXIT / Foto: Nenad Mihajlović | Foto:
  • EXIT / Foto: Nenad Mihajlović | Foto:
  • EXIT / Foto: Nenad Mihajlović | Foto:
  • EXIT / Foto: Nenad Mihajlović | Foto:
  • EXIT / Foto: Nenad Mihajlović | Foto:
  • EXIT / Foto: Nenad Mihajlović | Foto:

"Mislim da su posetioci kampa ove godine mnogo više upućeni ka centru grada zbog lokacije na kojoj se kamp nalazi. Iz razgovora sa posetiocima mogu zaključiti da su oni zadovoljni zbog toga što su smešteni u centru grada", rekla je Vučkovićeva.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP