Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GRAD PLEŠE U LATINO RITMU

Dani Venecuele u Trsteniku (FOTO)

Autor: Alo.rs | 06.06.2015 - 15:23:00h | Komentara: 0

Promocijom četiri knjige o Ugu Čavezu i izložbom slika „Venecula za XXI vek“ koju je otvorila Otpravnica Poslova Ambasade Venecuele dr Dije Nader u Trsteniku su juče otpočeli „Dani Venecuеle“ koji će trajati do 14.juna.

Prijem u opštini Trstenik

Prijem u opštini Trstenik

Tim povodom u Opštini Trstenik organizovan je prijem za predstavnike Ambasade Venecuele.

Predsednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić upoznao je predstavnike Ambasade sa kulturnim manifestacijama koje se tradicionalno održavaju u Trsteniku i zahvalio na inicijativi za organizaciju Dana Venecuele u Trsteniku.
   - Pored manifestacija poput „Jefimijinih dana“ i „Savremene srpske proze“ koje se u Trsteniku decenijama organizuju i na najbolji način promovišu srpsku kulturu drago mi je što će naši sugrađani imati priliku da se u svom gradu, kroz niz manifestacija, upoznaju i sa kulturom naroda Bolivarske Republike Venecuele - rekao je Aleksić.

Promocija knjige

Promocija knjige

Otpravnica Poslova Ambasade Venecuele dr Dije Nader zahvalila se na prijemu i logističkoj prodršci koju je Opština Trstenik pružila u organizaciji „Dana Venecuele“ manifestaciji koja je nastala na inicijativu Društva prijatelja latinoameričkih naroda „Simon Bolivar“
 - Izuzetno mi je drago što sam danas u Trsteniku. Nas kao diplomate uvek šalju u Beograd, međutim smatram da bi bila velika greška otići iz Srbije i ne upoznati ovakva mesta. Za svakog diplomatu je važno da obiđe sve krajeve Srbije jer se tako stiče širi uvid i jedino se na taj način može videti čistota ovih mesta koja ne krasi glavne gradove - rekla dr Dije Nader.

Dr Dije Nader

Dr Dija Nader

U okviru “Dana Venecuele“ u Trsteniku Otpravnica poslova Ambasade, dr Dija Nader, održaće danas predavanje na temu „Značaj i uspesi Bolivarske revolucije“.
Nakon predavanja na Trgu mladih u Trsteniku, plesna grupa „Venecuela“ biće gost plesne škole „Radost“ i predstaviće publici bogatstvo venecuelanskih plesova.
Manifestacija se nastavlja u sredu, 10. juna, u 20.00 časova projekcijom filma „Razglednice iz Lenjingrada“ (2007), u režiji Marijane Rondon. U danima koji slede, sve do 14. juna, svake večeri od 20.00 časova prikazivaće se najistaknutija savremena filmska ostvarenja venecuelanske produkcije, kao što su „Dečak koji laže“, „Večni pepeo“, „3 dana i 40 godina“, „Svirati i boriti se“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP