Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRAGEDIJA

Daničino srce nije izdržalo!

Autor: B. Nenković | 18.02.2013 - 13:41:00h | Komentara: 50

Danica Ćirković (24) iz Kragujevca preminula je danas u podne u Kliničkom centru čekajući da se dobrovoljnim prilozima prikupi potrebnih 130.000 evra za transplataciju srca u inostranstvu, jer država ne finansira ovakve operacije.

Danica Ćirković

Danica Ćirković (1989 - 2013)

Vest o smrti mlade apsolventkinje Ekonomskog fakulteta iz Kragujevca, kojoj je ostalo svega četiri ispita do diplome, potvrđena je iz Kliničkog centra Kragujevac. Njena prvobitna bolest, zadebljanje srčanog mišića, naglo se pogoršala pre šest meseci i njeno srce je funkcionisalo sa svega 15 odsto kapaciteta.

- Danica je izgubila bitku sa vremenom. I pored preduzetih svih mogućih mera lečenja i velikih napora specijalističkog tima Klinike za kardiologiju, Danica je danas oko podneva preminula zbog srčane slabosti izazavane urođenom kardiopatijom - saopšteno je iz Kliničkog centra.
Danica je bila prva na listi za transplataciju Kliničkog centra Srbije, ali da bi otišla na operaciju u Beč, Grac ili Minhen bilo je potreban novac koji njena porodica nije imala. Otac Vlastimir je radnik u „Zastava oružju“ a majka je nezaposlena. Obratili su se ljudima dobre i za rekordno kratko vreme skupljeno je 112.000 evra.
Na žalost, Daničino srce nije izdržalo da se prikupi dovoljno novca i da otputuje na transplantaciju. Svi zakazani humanitarni koncerti u Kragujevcu i aukcije slika za Daničino srce danas su otkazani.
Poslednji komentari
  • Mimi Vreme: 18.02.2013 14:09h

    Strasno. Mnogo me je pogodila ova tuzna vest. Drzava finansira promenu pola, a transplataciju srca ne. Drzava ima milion dolara za Kovacevica, koji prebija ljude u Americi, za ovog Andjela nema. Gde su uspesni biznismeni, koji imaju avione, gde je Crkva u ovakvim situacijama. Srbijo, stidi se.

  • kristina Vreme: 18.02.2013 14:15h

    Počivaj u miru,andjeli s tobom,sijaj zvezdo Danice!

  • ima li svetla ... Vreme: 18.02.2013 14:16h

    Tragedija...Ako sam dobro sracunao to je 1,8 posto od para datih za M.Kovacevica, koga su nasi osudili na "par sati zatvora", a da ne vrati ni deo para datih za njegovu bahatost.. Zivot ove devojke je, definitivno, na savesti politicara.

  • retor Vreme: 18.02.2013 14:21h

    Političari imaju para da kradu a za ovakve humane stvari nemaju???Bitka za bebe isto,traži se da gradjani pomažu sa prilozima a koliko političari kradu od države?

  • crni Vreme: 18.02.2013 14:42h

    Iskreno saučešće porodici. Teško da bilo šta može da ih uteši. Verovatno se prevarenim osećaju i svi oni koji su iskreno bili angažovani na prikljupljanju sredstava za ovu operaciju. Toliko o zdravstvenoj zaštiti, radnici bi trebali da prestanu da plaćaju doprinose za zdravstveno osiguranje kada za to ništa ne mogu da dobiju, ali zato država polovinu para oduzetim lopovima koji sebe nazivaju biznismenima treba da uplati u fond za ovakve potrebe. I onda bi za ovakve nevolje bilo para i možda i pomoći.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP