Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOŠARKAŠ SVEDOČIO PROTIV PRIJATELJA

Danilović oči u oči sa Fidom!

Autor: D. Ćuruvija | 13.06.2013 - 09:59:00h | Komentara: 1

Predsednik košarkaškog kluba "Partizan" Predrag Saša Danilović (43) saslušan je danas u Višem sudu kao svedok u istrazi pokrenutoj protiv nekadašnjeg prijatelja Branka Filipovića Fide osumnjičenog da ga je 18. maja teško ranio nožem u stomak.

Neposredno pred  incident zajedno pili:  Danilović i  Filipović

Neposredno pred incident zajedno pili: Danilović i Filipović / Foto: Blic

Danilović je saslušavan oko sat i po vremena i, kako saznajemo, istražnom sudiji Višeg suda Nikoli Vazuri dao je detaljan opis incidenta. On je danas rekao da se pridružuje kirivičnom gonjenju svog nekadašnjeg prijatelja. Po izlasku sa suđenja Danilović i njegov odvokat nisu davali izjave.

Predrag Danilović

Predrag Danilović sa advokatom stiže na suđenje | Foto: Zoran Ilić

Saslušanju je prisustvovao i Branislav Filipović sa svojim advokatima, ali on opet nije izneo svoju odbranu, već je samo prisustvovao davanju iskaza.

Danilović je u sud stigao u pratnji advokata Ilije Dražića nešto pre 10 sati. Palac leve ruke koji mu je Filipović povredio tokom tuče i dalje je u zavojima.

Iz Okružnog zatvora doveden je i Branislav Filipović Fido, kojeg je Danilović samo hladno pogledao i samo rekao svom advokatu "Evo ga". Filipović je doveden u pratnji stražara, sa lisicama na rukama, i prilikom ulsaka kratko je pogledao u pravcu slavnog košarkaša.


U tesnoj sudnici Višeg suda u Beogradu sa jedne strane sedeli su Fido i troje njegovih advokata, a na suprotnoj Danilović i njegov pravni zastupnik.
Na današnje saslušanje nisu došli neki svedoci, koje je predložilo tužilaštvo.

Saslušanje ostalih svedoka biće nastavljeno sledeće nedelje.

Viši sud je prošle sedmice pokrenuo istragu protiv Filipovića zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, i odredio mu pritvor do mesec dana zbog opasnosti od bekstva i bojazni da bi tokom istrage mogao da utiče na svedoke.

Filipović se u policiji i na saslušanju kod istražnog sudije branio ćutanjem, tvrdeći da je u šoku i da nije u stanju da da iskaz. On je od 18. maja do 2. juna kada je uhapšen, bio u bekstvu, dok se Danilović u Kliničkom centru Srbije oporavio od napada. Filipović se sumnjiči da je 18. maja u svom restoranu "Kafanica" na Košutnjaku povredio Danilovića. Svetlana Danilović, supruga proslavljenog košarkaša je saopštila da je njen muž ranjen kada je pokušao da obuzda Filipovića koji je u jednom postao agresivan prema svojoj devojci Sanji.

Predrag Danilović

Neće da daje izjave za medije: Predrag Danilović | Foto: Zoran Ilić

Filipović se tokom bekstva oglasio pismom, koje je poslao svom advokatu
Jugoslavu Tintoru, a u kojem se izvinjava Daniloviću zbog onog svega što je učinio.
"Hteo bih da se obratim javnosti zbog toga što je veliki pritisak medija stvorio atmosferu koju su neki iskoristili da blate ime čoveka kojeg iskreno poštujem i koji mi je u životu puno puta nesebično pomogao. Smatram da on ovako nešto svakako nije zaslužio. Želim da se izvinim Saši i njegovoj porodici zbog svega što se desilo te noći i stanja u kojem se on trenutno nalazi. Sam događaj ne želim da komentarišem. Spreman sam da odgovaram za sve što se utvrdi da sam uradio ali mislim da u ovakvim uslovima ne bih imao fer suđenje. Znam da je njegovoj supruzi i deci u ovoj situaciji najteže i želim mu što skoriji oporavak", pisalo je u pismu koje je svojeručno napisao Branko Filipović Fido i svom advokatu ubacio u sanduče.
Međutim, poznati košarkaš i predsednik KK Partizan, pridružiće se krivičnom gonjenju svog nekadašnjeg jer mu ne može oprostiti što ga je umalo ubio.
 
Poslednji komentari
  • Karasko Vreme: 13.06.2013 17:10h

    Ona ili neko drugi od mnogobrojnih prijatelja rodjaka i kumova potpuno je svejedno.Da se ja pitam(i kad bi moglo)poslao bih cetvoro i podelio im po hiljadu evra tako da bi od tih para zbrinuo cetiri porodice.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP