Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRVI PUT U ISTORIJI „BEOGRADSKI SAJAM“ POSLUJE U MINUSU

Danina prijateljica
ispraznila kasu „Sajma“!

Autor: M. D. - S. V. | 12.03.2013 - 00:07:00h | Komentara: 44

„Beogradski sajam“, na čijem je čelu Snežana Miljanić, bliska prijateljica supruge lidera SPO Danice Drašković, prvi put je u 2012. godini poslovao s gubitkom!

Čeka izveštaj reviziora: Snežana Miljanić

Čeka izveštaj reviziora: Snežana Miljanić | Foto: Vladislav Mitić

Kako „Alo!“ saznaje, ovo društveno preduzeće, koje važi za jedno od najprofitabilnijih, prošle godine napravilo je minus od čak 16 miliona dinara.
Sajam je prošle godine, kako saznajemo, ostvario ukupan prihod od 1,54 milijarde dinara, ali su rashodi bili 1,7 milijardi, pa je tako napravljen pomenuti minus, što se nikada do sada nije dogodilo. Da bi smanjila manjak u kasi, direktorka je posegla i za smanjivanjem plata, pa su primanja zaposlenima u dva navrata skresana za po 10 odsto.


Firma u krizi,

direktorka kupila stan!

Zanimljivo je da je u godini kada je „Beogradski sajam“ prvi put poslovao s gubitkom, za direktorku nije bilo krize. Kako se može videti u novoj imovinskoj karti, ona je u prvoj polovini prošle godine kupila polovinu trosobnog stana od 92 kvadrata na kredit, a u imovinskoj karti navela je da je vlasnik još dve nekretnine - četvorosobnog stana od 107 metara kvadratnih i dvosobnog od 60 kvadrata.

Kako pokazuju zvanični podaci Agencije za privredne registre, kada je rukovodstvo sajma promenjeno krajem decembra 2009. godine i kada je na čelo ovog preduzeća prema koalicionom dogovoru došla Snežana Miljanić kao kadar SPO, zatekla je u kasi 265,13 miliona dinara plusa. Za tri godine direktorovanja, sajam je prošlu godinu završio s minusom od 16 miliona.

- Direktorka je obrazlagala da zakupci svoje obaveze ne izmiruju na vreme, da nema izlagača zbog krize i da su neki sajmovi, poput Sajma automobila, otkazani. S jedne strane, njeno je da se brine o dobrobiti preduzeća, a podaci govore suprotno.
Činjenica je da su nam se vratile godine nedomaćinskog poslovanja i upravljanja firmom, koja ima višak zaposlenih, najčešće po rođačkim i prijateljskim vezama. Da bi smanjila gubitak i da ne bi toliko upadala u oči, umanjila je minus na štetu zaposlenih, odnosno smanjila je plate - kaže naš sagovornik dobro upoznat s poslovanjem „Beogradskog sajma“.

Direktorka prethodnih dana nije želela da nam da zvaničan komentar o razlozima za milionski minus. Neformalno nam je poručila da je podatak „izvučen iz konteksta“ i da je u pitanju „tekuća nelikvidnost“, ali da ćemo na zvaničan komentar morati da sačekamo da reviziona komisija završi finansijski izveštaj. Iako se nedavno spekulisalo da su Miljanićevoj odbrojani dani na direktorskoj funkciji, ona je uspela da opstane kao i drugi brojni kadrovi SPO postavljeni na značajne funkcije po javnim preduzećima, među kojima je i Danica Drašković, koja je član Upravnog odbora NIS.
 
Poslednji komentari
  • Ivan Vreme: 12.03.2013 00:19h

    Iako je jasno da ima politicku zastitu, bar joj nece biti prijatno kad se objavi ovakav tekst.

  • Predrag Vreme: 12.03.2013 01:17h

    Jednostavno sve treba privatizovati jer se u praksi 100 puta dokazala narodna: "Svacije - nicije".

  • Dada Vreme: 12.03.2013 02:05h

    Šta ste očekivali od danine prijateljice nego da upropasti firmu kao i svi Danini pajtosi i zemljaci. Ali zato je sebe obezbedila i za unuke. E sa ovakvima Srbija nikada neće napred. Treba to sve na najstrožiju robiju!

  • mm Vreme: 12.03.2013 06:53h

    Gde se umeša spo i Danica ostaje pustoš. Draškovići su najveće štetočine u Srbiji.

  • repus Vreme: 12.03.2013 07:31h

    на сајму се и ваздух који дишете били посетилац или излагач папрено плаћа а никада нису уградили покретнењ степенице када се из поземног пролаза улази у сајам баш их брига за старије или болесне посетиоце срамота

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP