Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STAKLARCI UPOZORAVAJU MINISTRA SERTIĆA

Deblokada računa ili blokada puteva!

Autor: G. J. | 31.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Račun staklare je blokirao "Srbijagas" zbog neizmirenih računa, a kao način da se to reši bila je uovorena kompenzacija na osnovu dugovanja države prema fabrici.

Staklara

Staklara

Samostalni i nezavisni sindikati “Srpske fabrike stakla” iz Paraćina poručili su ministru privrede Željku Sertiću da je strpljenje 840 zaposlenih pri kraju, i upozorili da će koristiti sva sredstva sindikalne borbe od blokade auto-puta, preko prekidanja magistralnih gasovoda i dalekovoda, do protesta ispred Ministarstva privrede.
Sindikati zahtevaju hitnu realizaciju dogovora od pre mesec dana i deblokiranje računa preduzeća. Ministru Sertiću je upućen poziv da poseti fabriku i lično se uveri u odlučnost zaposlenih da je sačuvaju.
Sindikalci u pismu Sertiću navode da je prošlo više od mesec dana od zajedničkog sastanka u Vladi Srbije na kojem je ugovoreno hitno, najkasnije u roku od dve nedelje, okončanje i realizacija svih neophodnih aktivnosti u Vladi, resornim ministarstvima i javnim preduzećima u cilju deblokade računa fabrike, regulisanja odnosa sa “Srbijagasom” i EPS-om, te donošenje odluke o okončanju privatizacije fabrike.
- Zbog toga što realizacije ugovorenog još nema, stanje u “Srpskoj fabrici stakla” se pogoršava, zbog čega preti gašenje peći, prestanak rada fabrike i prestanak rada 840 zaposlenih radnika, ističu sindikalci i upozoravaju da je “strpljenje zaposlenih pri kraju i da će, radi očuvanja fabrike i svog posla, koristiti sva sredstva sindikalne borbe od blokade auto-puta, preko prekidanja magistralnih gasovoda i dalekovoda, do protesta ispred Ministarstva privrede”.
Ministru Sertiću je upućen poziv da poseti fabriku i lično se uveri u odlučnost zaposlenih da je sačuvaju.
Sindikalci podsećaju da je račun “Staklare” blokirao “Srbijagas” zbog neizmirenih računa, pod pretnjom obustave isporuke gasa, a način da se to reši bila je ugovorena kompenzacija, na osnovu dugovanja države prema fabrici. Osim toga, Agencija za privatizaciju još nije objavila rezultat kontrole realizacije poslednje godine kupoprodajnog ugovora koju je obavila 20. aprila, već čeka da Ministarstvo privrede i Vlada daju mišljenje o privatizaciji “Srpske fabrike stakla”.
“Staklaru” je 2012. godine kupio bugarski konzorcijum “Glas industri”, gde je većinski vlasnik Korporativna banka Cvetana Vasileva, koji čeka u Beogradu izručenje državnim organima Bugarske. Taj konzorcijum je uložio oko 115 miliona evra u savremenu tehnologiju, dok je zbog blokade računa dovedena u pitanje realizacija ulaganja od još 10 miliona evra.
Poslednji komentari
  • miško Vreme: 31.05.2015 12:51h

    Zašto se pogoršava stanje u SFS kada je najnoviji vlasnik dobio od države potpuno raščišćenu situzaciju,dozvoljeno mu je da otera hiljadu radnika a da ostale držu stalno u stanju mobinga.Posle svih remonta i velike izgradnje i obnove proizvodnja je manja a škart veći.Trenutni direktor (bivši julovski ministar iz prošlog veka izvučen iz donje fijoke) se hvali zalihama gotovih proizvoda od 16 miliona evra i novim poslovima a ne može da razblokira račun za iznos od 260 miliona dinara,tu nešto mnogo smrdi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP