Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRAGAN KRSTIĆ KIVAN NA PREDSEDNIKA SRBIJE

„Deca mi gladuju, a Toma nas izbegava”

Autor: N. P. | 26.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 7

„Kad ti se prijatelj vine visoko, ne prilazi mu dok te ne pozove“, u ovu Milerovu uverio se i Dragan Krstić, otac devetoro dece kome je Tomislav Nikolić, kako tvrdi, svašta obećavao dok je bio u opozciji, a kad je došao na vlast, na ta svoja obećanja je zaboravio.

Porodica Krstić na okupu

Porodica Krstić na okupu

Krstići su raseljeni sa KiM i danas žive u Smederevu, kako navode, u veoma teškim uslovima, bez bilo kakvih finansijskih primanja. Nikolića su upoznali kada je on pre skoro četiri godine štrajkovao glađu.


- Moja porodica je tada potegla put do Beograda da ga poseti u bolnici dok je štrajkovao glađu. Tada nam je lično obećao da će nam pomoći kada bude došao na vlast. Čak je rekao da će moju ćerku, koja ne vidi i ne govori, poslati na lečenje, a nekome od nas troje, tada punoletnih, pronaći posao u Smederevu.
Moja deca su mu tada lično uručila ofarbano uskršnje jaje u bolnici i zamolila ga da prestane da štrajkuje glađu. Izrecitovali su mu i pesmicu o Kosovu koja ga je rasplakala - priseća se Krstić. On navodi da je Nikolić zaboravio na svoja obećanja.

- Ne tražim novac od njega, već samo pomoć u hrani, odeći i higijeni. Dešava se i po dva-tri dana da deca nemaju šta da jedu. Mnogo nam je teško. Decu školujem i oblačim od mog sezonskog rada po poljima. Pre dva meseca smo svi bili na Andrićevom vencu kako bismo uručili molbu predsedniku. Čekali smo od 11 do 17 sati, ali niko nas nije primio niti dozvolio da uručimo molbu. Nismo imali novca da se vratimo, pa smo tu noć prespavali u parku - navodi Dragan Krstić.

Tekst iz naših  novina iz 2011.

Tekst iz naših novina iz 2011.


Inače, Kristić je pre četiri godine, kada je dolazio u Beograd, izjavio da je došao u posetu Nikoliću zato što mu je on toliko pomagao i redovno deci slao paketiće da je “zaslužio da ga podrže u teškom trenutku”. Međutim, Krstić danas tvrdi drugačije i navodi da je to samo kazao obezbeđenju da bi ga pustilo da poseti Tomu, koji mu nikada, kako ističe, ni pre toga, ni posle nije pomogao. Nažalost, odgovor iz kabineta predsednika Srbije do zaključenja ovog broja nismo uspeli da dobijemo iako smo im zvanično poslali imejl sa pitanjima.
Poslednji komentari
  • pera Vreme: 26.03.2015 19:04h

    Verujem da covek govori istinu.Na zalost mnogo je takvih zahvaljujuci kojima je Toma danas ovo sto jeste Krkobabic je tvrdio penzije ce da prate plate i nece biti smanjivane a danas gleda samo svoju fotelju.

  • Goxi Vreme: 26.03.2015 19:35h

    Postovani "raseljeni sa KiM" napravi ti jos koje dete, predsednik i njegova lepsa polovina, ce ti SIGURNO POMOCI !!!

  • Srbin Vreme: 26.03.2015 23:18h

    Dosla je smena presednice! Povlacenje je jedino preostalo resenje. Posteni ljudi posteno rade a vi to niste znali.A sad adio.

  • Vladimir Vreme: 27.03.2015 08:11h

    Svaka cast.Naterali ste me da kupujem ALO novine!!! :-)

  • Vladimir Vreme: 27.03.2015 08:12h

    Svaka cast.Naterali ste me da kupujem ALO novine!!! :-)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP