Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RODITELJI MALIŠANA POVREĐENIH U SOKOBANJI:

„Deca su nam traumirana“

Autor: I. A. -S. B. - S. M. | 01.04.2013 - 23:22:00h | Komentara: 5

Sedmogodišnja devojčica N. A., koja je teško povređena kada ju je prekjuče udarila korpa koja se otkinula sa ringišila u izletištu Borići u Sokobanji, oporavlja se i oseća se dobro, izjavila je za „Alo!“ majka devojčice.

Olivera Anđelić,  majka najteže  povređene  devojčice

Olivera Anđelić, majka najteže povređene devojčice | Foto: K. Kamenov

- Moja ćerka je na intenzivnoj nezi. Svega se seća, zna kako se zove, reaguje na sve, pomera ruke i noge. Nadamo se najboljem. Mirna sam što sam pored deteta i najverovatnije ću ostati ovde pored nje - rekla je Olivera Anđelić, majka povređene devojčice. U Kliničkom centru Niš saznajemo da su i ostala deca dobro i da će troje otići na kućno lečenje, a četvoro će biti zadržano do daljeg.

Igor Filipović

Igor Filipović | Foto: I. Anđelković


Igor Filipović, čiji je sin bio na ringišpilu, kaže da se njegov sin O. F. oseća dobro i da bi trebalo da izađe iz bolnice. „Nisam želeo mnogo da ga podsećam na ovo što se dogodilo, ali ispričao mi je da je ringišpil pao kada se zaustavljao. Nadam se da će uskoro svi zaboraviti šta se dogodilo“, kaže Filipović.

„Odluka svih roditelja čija su deca povređena je da se vrate kući, a koliko znam, vratiće se i sva deca iz njihovog odeljenja I/3. Moje dete, srećom, nije ozbiljnije povređeno, samo je ugruvano, ali je traumirano i idem po njega da ga dovedem kući - rekla nam je jedna od majki prvačića iz Kruševca.

Ringišil  nije imao dozvolu za rad, kažu nadležni

Ringišil nije imao dozvolu za rad, kažu nadležni | Foto: Suzana Božinović


Valentina Asanović (34) iz Sokobanje, vlasnica zabavnog parka “Boban Panić”, na čijem je ringišpilu nakon što je pukla osovina povređeno devetoro dece iz Kruševca, osumnjičena je sa njenim radnikom Sašom Andrejevićem(30) za izazivanje opšte opasnosti. Policija im je odredila pritvor do 48 sati, nakon čega će biti sprovedeni kod istražnog sudije.

Za rad zabavnog parka koji nije imao dozvolu, a radio je nekoliko godina zaredom bez ikakvog kontrolisanja, za sada niko nije nadležan. Dragan Mitić, načelnik odeljenja inspekcije rada Upravnog okruga u Zaječaru, ističe da je Asanovićeva svoju firmu odjavila još 2010.
- Taj zabavni park je podignut potpuno bespravno, tako da inspekcija rada ništa nije mogla da učini - istakao je Mitić.

Žarko Obradović

Žarko Obradović | Foto: K. Kamenov

Kazniti odgovorne


Povređene prvake obišao je juče i ministar prosvete Žarko Obradović, koji postavlja pitanje da li je odlazak na ringišpil bio planiran u okviru aktivnosti na rekreativnoj nastavi. „Ministarstvo je poslalo dva inspektora, jednog u Sokobanju, drugog u Kruševac, da vidimo ko je odgovoran za ovo što se dogodilo. Ono što se mora proveriti je da li je planom i programom predviđen odlazak na ringišpil, što je potpuno nelogično“, rekao je ministar Obradović. Ministar prosvete dodaje da neće davati nikakve prognoze dok prosvetni inspektori ne utvrde sve okolnosti kako se dogodila nezgoda, i najavio strogo sankcionisanje onoga ko je odgovoran.

Poslednji komentari
  • ljubisa Vreme: 02.04.2013 00:21h

    tako je kad se pravi od kardana sa vojnog otpada,nema atest ovo je srbija samo pare da se zarade.

  • Милица Vreme: 02.04.2013 07:28h

    Министар поставља питање да ли је рингишпил био предвиђен програмом? Па ако су људи имали слободне активности, а на јавној површини се налази рингишпил, сасвим је природно да се деца ту забаве. Ваљда је питање зашто се рингишпил налазио на јавној површини без дозволе за рад и ко је за то одговоран.

  • Zex Vreme: 02.04.2013 07:49h

    Ringispil radio bespravno nekoliko godina i niko nije znao za to i niko nije odgovoran. Zasto neko ne preispita komunalne inspektore kako je to moguce. Najlakse je optuziti uciteljicu.

  • Bojana Vreme: 02.04.2013 09:35h

    I sad će naravno kola da se slome na učiteljicama jer ringišpil nije bio obuhvaćen planom ekskurzije, a da li su planom obuhvaćeni i sladoledi, lizalice i sl?! Ej Ministre jadan li si.

  • Zoran Vreme: 02.04.2013 12:16h

    Pazite ovog Mitica iz inspekcija rada koji potvrdjuje da ringispil nije imao dozvolu i da nista nisu mogli da urade. I ko je sada kriv vlasnik ringispila, smesno. Ovi iz inspekcije svi na ulicu da izgube posao a ne da sede u kancelarijama svaki dan i da igraju igrice. Ne razumem sta ce njima kancelarije kada treba da budu po ceo dan na terenu. Da su obavljali svoj posao kako treba ne bi doslo do ovoga.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP