Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NE DAM MOG TATU:

Deca uhapšenih Srba napisala dirljivu pesmu (VIDEO)

Autor: Telegraf.rs | 27.12.2014 - 18:52:00h | Komentara: 0

Emotivni stihovi osvanuli su na više mesta u Zvorniku kao reakcija na hapšenje deset bivših boraca Vojske Republike Srpske i određivanja jednomesečnog pritvora za njih.

NE DAM MOG TATU

*Kliknite za uvećanje

Na više mesta u Zvorniku su, kao izraz protesta zbog hapšenja boraca Vojske Republike Srpske (VRS) od kojih su neki jedini hranioci višečlanih porodica, poput Mila Vujovića koji ima desetoro dece ili Vukašina Draškovića koji izdržava četiri sina i nepokretnu majku, izlepljeni stihovi dirljive pesme “Ne dam mog tatu”.
- Zašto te tata ponovo traže, zašto ti opet nemaš sna, gde li su sada tvoje straže, zašto smo opet pali na dno. Ništa me nemoj pitati sine, reče mi tiho tata, Srbin opet pati i gine, vidi ko nam kuca na vrata. Na vratima stajaše neki crni ljudi, od straha mi srce nije disalo, rekoše mi mali budi miran SIPA im je na ramenu pisalo… – su stihovi čiji je autor za sada nepoznat.
Emotivni stihovi osvanuli su na više mesta u gradu uz poziv da se zaustavi hapšenje Srba i pokrene peticija za ispunjavanje ovih zahteva.


U opštinskoj boračkoj organizaciji Zvornik kažu da ne znaju ko stoji iza ovoga, ali da ima njihovu punu podršku. Nakon nedavnog hapšenja deset bivših boraca VRS i određivanja jednomesečnog pritvora za njih, većina njihovih porodica ostala je bez jedinog hranioca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP