Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UŽAS!

Dečaka u učionici izmazao spermom!

Autor: B. Jelovac | 14.12.2013 - 13:04:00h | Komentara: 6

Učenik šestog razreda jedne osnovne škole u Leskovcu (ime poznato redakciji) izmazao je prekjuče lice svom drugaru iz klupe spermom pred šokiranim ostatkom odeljenja.

Zabezeknuti roditelji juče su se obratili našoj redakciji uznemireni jer je reč o dečaku za kojeg navode da bukvalno otkako je krenuo u školu, od prvog razreda, stalno pravi ispade i maltretira ostale đake.

Silovanje

Dečak zlostavljan u sred škole! | Foto: Shutterstock

Nadležni u školi slučaj su prijavili svim nadležnim institucijama, ali nažalost zbog specifičnosti samog slučaja pomenutog deteta, koje se nedavno vratilo sa terapije upravo zbog problema u ponašanju, po svemu sudeći ni uz najbolju volju ni sami više ne znaju na koji način bi rešili problem u interesu svih učenika, ali i problematičnog dečaka.

Škola obavestila policiju i centar za socijalni rad

Leskovačka škola ispoštovala je sve procedure i slučaj je prijavila.
- Kako smo o svakom seksualnom uznemiravanju dužni da obavestimo policiju, o svemu smo obavestili školskog policajca, a on svoje nadležne. Osim što je naš pedagog obavio razgovor sa njim, obavestili smo i centar za socijalni rad i njihove psihologe, kao i roditelje dečaka. Mi ćemo takođe pokrenuti disciplinski postupak protiv njega, ali zaista već mesecima pokušavamo da nađemo rešenje koje bi zaštitilo ostalu decu i koje bi ujedno pomoglo u rešavanju problema i ovog dečaka - kaže direktor.

- Šokirani smo. Deca su nam ispričala da mu je ovog puta meta bio dečak koji je najmanji u odeljenju, dete je razvedenih roditelja i živi kod bake. Da li su se svađali i ko je koga provocirao čak je i nebitno ako vam kažemo da ga je umazao spermom? Reč je o dvanaestogodišnjacima, zaboga... Mi smo u potpunom šoku! On je i ranije imao slične ispade, skidao se go za vreme časa, maltretira decu fizički i slično, ali ovo je zaista previše! Ne znam kako škola može da ne reaguje - kažu roditelji.

Iako možda roditeljima nije delovalo tako, škola je zapravo odmah reagovala, i to po svim procedurama.
Za razliku od brojnih drugačijih primera, u ovom slučaju zapravo jedini „greh“ ove škole je što se trudi da ne odustane ni od vaspitavanja čak i ovakvog deteta i u tome ne bira lakši put zvani izbacivanje, odnosno premeštanje u neku drugu školu.
Dečak, naime, pre incidenta deset dana nije ni išao u školu jer su ga roditelji vodili na terapiju upravo zbog ovakvih problema. Reč je o usvojenom detetu čiji roditelji na sve to nisu bahati, već ni sami ne znaju kako da reše problem.
- Otac mu je svakodnevno u školi i ne možemo da se požalimo na njega. On ne negira da je dete problematično, ali više zna šta da radi i kako to da reši. Ali, s druge strane, verujte da je i za nas sve to izuzetno stresno. Prošle godine je stalno iskakao kroz prozor. Uveli smo mu konstantan nadzor pedagoga, stavili ga u odeljenje gde je starešina najiskusniji nastavnik, ali on se bukvalno kontroliše tri, četiri dana, a onda molite boga da prođu četvrtak i petak da ne napravi nešto. Koliko god se trudili da to rešimo, on će i pola sata iskoristiti da napravi neki incident. Ni metode kažnjavanja ne daju nikakve rezultate jer njemu kazna bukvalno ništa ne znači... I mi sami smo umorni od svega, ali ipak ništa ne bismo rešili njegovim izmeštanjem u drugu školu, tamo bi samo bila neka druga deca - pričaju nastavnici iz ove škole.
Poslednji komentari
  • neo Vreme: 14.12.2013 13:56h

    Deca cije su majke bile pijanice, narkomanke i sl. imaju problem sa ponasanjem i mentalnu bolest. Ona su ostecena jos u utrobi i za njih ne postoji resenje. ovo usvojeno dete je verovatno trajno osteceno.

  • majka i profesor Vreme: 14.12.2013 15:12h

    Prosvetni sam radnik, ne samo roditelj, tako da tek iz ove pozicije razumem obe strane. Slazem se da je defektolozima ucinjena velika nepravda, jer mi profesori nismo na fakultetu stekli znanje o tome kako postupati sa takvom decom. Defektolozi su JEDINI strucni za rad sa takvom decom, za razliku od svih nas ostalih, ali eto, drzava gleda da USTEDI na defektolozima, a onda se ministarstvo cudi kako to profesori ne uspevaju da izadju na kraj sa bolesnom decom, jer po njima, seminarcici o inkluziji od dan ili dva su isti kao i celokupan defektoloski fakultet! Apsurd! Sto se tice prica o "farmaceutskoj mafiji koja izmislja bolesti", da imate dete koje boluje od hiperaktivnosti, ne biste govorili da je "nevaspitano", da "zasluzuje batine" i slicno. To je uzasna bolest, ne dao je Bog bilo ko roditelju...znam za primer u svojoj okolini, zato tako i govorim.

  • NeFer Vreme: 14.12.2013 15:33h

    Škola vodi računa o jednom učeniku a ne brine o drugih deset koje on maltretira.To je još jedan dokaz da loši ljudi i deca bolje prolaze.Ovaj učenik je maltretirao više dece ona nisu važna,važan je on prestupnik.

  • Rhyzm Vreme: 14.12.2013 16:42h

    Gay ``prava`` ?!

  • tomanija Vreme: 14.12.2013 21:14h

    u sfrj bilo je ustanova za decu sa problematicnim ponasanjem zar u nasoj zemlji nemamo takve ustanove za lecenje istih.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP