Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUĐENJE ZA KRAĐU SLIKE POLA SEZANA IZ CIRIŠKOG MUZEJA

„Dečaka“ ukrali za 10.000 evra!

Autor: A. D. | 01.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

„Nisam znao koje slike krademo iz galerije. Prvo smo hteli dve, ali pošto je išlo lako, odlučili smo da uzmemo što više možemo.

Raško Mladenović

Raško Mladenović

Tek sam na vestima čuo o kojim slikama je reč i kad sam video da vrede milione, porasli su mi apetiti i odlučio sam da ih zadržim“, rekao je Raško Mladenović (37), optužen za krađu vrednih slika iz ciriškog muzeja 2008. godine, među kojima je i slika Pola Sezana „Dečak u crvenom prsluku“, čija se vrednost procenjuje na više od 100 miliona evra.

Mladenović je juče na suđenja za krađu „ Dečaka“ detaljno opisao pljačku iz, kako je rekao, „slabo obezbeđene galerijice na obodu Ciriha“, a motiv mu je bio da nabavi novac za drogu i vrati dugove. Njemu je za taj posao bilo obećano 10.000 evra!

„Sa mnom su bili Dragan Kovačević Boske, koji me je ubacio u posao, i Zemo iz Bosne. Imali smo fantomke, a Boske je s replikom ‚magnuma‘ prvi ušao i rekao prisutnima da legnu na pod. Ja i Zemo smo skidali slike sa zidova“, potpuno smireno je pričao Mladenović i rekao da je slike „Grof Lepik i njegove ćerke“ Edgara Degaa i „Dečaka“, koje je zadržao kod sebe, odneo optuženom Bobetu Nedeljkovskom u Roterdam.

„Dečak u crvenom prsluku“  vredan više od 100 miliona evra

„Dečak u crvenom prsluku“ vredan više od 100 miliona evra | Foto: Marko Đurica


„Sezanova slika je ostala kod Bobeta, a ja sam u Srbiju doneo drugu sliku, koju sam bezuspešno pokušavao da prodam. Na kraju sam je dao čoveku kojem sam dugovao 25.000 evra“, rekao je Mladenović.

Ivan Peković (40), koji se tereti da je zajedno sa Nedeljkovskim organizovao pljačku i prodaju slika, rekao je da je znao da je „Dečak“ kod Nedeljkovskog, ali da nije imao nikakve veze s tim.

„Nisam organizovao pljačku. Ja sam poslovan čovek i bavio sam se izgradnjom stambenih objekata. Kriv sam što sam znao. Bobče (Nedeljkovski) mi je rekao da posreduje pri prodaji slike kada je hteo da kupi lokaciju na kojoj sam gradio“, tvrdio je Peković, dok je Nedeljkovski (40) rekao da je samo posredovao u vraćanju slike, negirao umešanost u pljačku, kao i da Raška Mladenovića ne poznaje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP