Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEPRIJATNO IZNENAĐENJE U KESICAMA SMOKIJA

Deci na poklon cigarete i nož!

Autor: Ekipa Alo! | 29.11.2012 - 07:42:00h | Komentara: 0

U kesici flipsa “oki i boki”, koji proizvodi firma “Knežević trejd” iz Sremske Mitrovice, jedan četvorogodišnji dečak iz Lazarevca pre četiri meseca pronašao je imitaciju cigarete, koja svetli u mraku, a Valjevka A. G., koja je pre tri dana istom ovom slanom poslaticom nameravala da obraduje svoje dve ćerke, bila je šokirana kada je u dve kesice ovog proizvoda, pored lažnih cigareta, pronašla i plastični nož “skakavac”!

Smoki „oki boki“

Smoki „oki boki“

Na deklaraciji ovog proizvoda, uz adresu proizvođača “Knežević” d.o.o. iz Sremske Mitrovice, stoji i važna napomena da flips pored igračke sadrži i “robu široke potrošnje”, uz molbu potrošačima, “naročito maloletnim licima”, da pažljivo otvaraju kesicu i njen sadržaj koriste isključivo “u svrhe za koje su namenjene”.

Zauzeti za komentar!


Kada smo juče stupili u kontakt s firmom “Knežević trejd”, jedna obračunska radnica nam je rekla da se direktori i vlasnici nalaze na službenom putu, a da je portparol preduzeća zauzet?! Predstavnici firme ranije su medijima izjavljivali da su oni samo uvoznici igračaka koje pakuju u svoj flips i da su one prošle sve potrebne procedure. Kako su rekli, igračke su ocarinjene i nalaze se u svojim originalnim kutijama.

- Nije mi jasno koja je svrha imitacije cigareta, koje se u flipsu nalaze kao poklon, ako to nije pušenje? O svrsi noža, pa makar to bila plastična dečja igračka, zaista ne želim čak ni da razmišljam - priča ogorčena A. G.


Ova majka devetogodišnje i šestogodišnje devojčice kaže da  je pre nekoliko dana kupila kesicu flipsa “oki i boki”, koji obožavaju njena deca, i da je u njoj, pored smokija, pronašla i veoma neobičan poklon.   


- Dve cigarete koje su bile zapakovane u celofan izgledale su kao prave, sa filterom i krajem koji je imitirao žar. Cigarete su ispuštale čak i dim! Naravno, odmah sam tu igračku sklonila od ćerki - navodi usplahirena žena, koja je prekjuče svojoj deci ponovo kupila kesicu flipsa u kojoj je pronašla još čudniji poklon - nož “skakavac”.

Nije mi jasno koja je svrha imitacije cigareta ako to nije pušenje? O svrsi noža, pa makar i plastičnog, ne želim ni da razmišlj

Nije mi jasno koja je svrha imitacije cigareta ako to nije pušenje? O svrsi noža, pa makar i plastičnog, ne želim ni da razmišljam: A. D., majka
dve devojčice

- Plastika od koje je skakavac napravljen veoma je tvrda, a vrh nož nije potpuno tup, pa postoji velika mogućnost da se deca prilikom igre teško povrede - priča zbunjena A. G.


Slično iskustvo doživeo je i Predrag Terzić iz Lazarevca kada je njegov četvorogodišnji unuk iz kesice flipsa izvukao lažnu cigaretu na čijem je pakovanju bila ispisana engleska fraza: “Remember, only real mugs, smoke real fags!”, koja u slobodnom prevodu znači da “samo gubitnici puše prave cigarete”.  


- Ne znamo engleski, pa je meni i mom unuku poruka ispisana na tom jeziku ne znači ništa. Ali on vrlo dobro zna čemu služe cigarete, pa je svoj neumesni poklon u trenutku moje nepažnje hitro smandrljao u usta imitirajući da puši - ljutito navodi Terzić.

Poklanjali i lavandu i hadžiluk u Meki


Priča o neobičnim darovima koje subotička firma “Knežević trejd” poklanja deci Srbije obelodanjena je još pre pet godina, kada je jedna petogodišnja devojčica u flipsu “oki i boki” umesto igračke pronašla kinesku lavandu. Ona je bila upakovana samo u papirnu kesu kroz koju je probio njen vrlo karakterističan miris, pa se sav smoki u kesici osećao na ovu biljku. Pre dve godine, jedni mediji su objavili i ispovest Beograđanina V. P., čija su deca u kesici flipsa pronašla mali plastični fotoaparat na kojem su se pritiskom na dugme smenjivale fotografije. Samo, to ovog puta nisu bile uobičajene slike životinja ili prirode, već osam snimaka hadžiluka u Meki!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP