Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRAGIČAN KRAJ VIŠEDECENIJSKE LJUBAVI

Deda se utopio, nije hteo da ostavi nepokretnu baku!

Autor: B. Jelovac | 21.05.2014 - 11:00:00h | Komentara: 2

“Daj bože da ne bude više mrtvih od tih 13 tamo! Ali teško! Mi smo komšije iz kuće ispod nas zvali, vikali da moramo krenuti iz kuća, ali tamo je bila nepokretna baka, a deda nije hteo da je ostavi. Mi iz ulice do njih nismo mogli stići nikako od ogromne vode koja je nadirala. Jadni, ni vrata nisu mogli da otvore, nego su slomili prozor i pokušali tuda da izađu. Deda je mogao sam da se spase, ali pokušao je da nju ponese... Oboje su se nesrećni udavili, bukvalno u toj dnevnoj sobi”, priča za “Alo!” Sreten Đorđević, jedan od evakuisanih Obrenovčana iz naselja Rvati.

Sreten Đorđević u kolektivnom centru

Sreten Đorđević u kolektivnom centru | Foto: A. Stanković

 

Mogao je sam da se
spase, ali pokušao je da
nju ponese... Oboje su se
nesretni udavili bukvalno
u toj dnevnoj sobi, svedoči
komšija Sreten Đorđević

- Ja, kao čovek koji je izbegao sa Kosova, mogu da kažem da je sve ovo što je zadesilo Obrenovac strašno, ali svaku kuću, svaki grad, svaku fabriku izgradićemo, vratićemo iz pepela... Izgubljene ljudske živote, nažalost, nikad - kaže Đorđević. Njega je poplavni talas zatekao na radnom mestu, u noćnoj smeni ni manje ni više nego na bazenima Sportskog centra u Obrenovcu, gde radi kao obezbeđenje.
- Čuo sam se sa porodicom i oni su bili kod kuće, koja je na uzvišenju, te srećom nisu bili ugroženi. Međutim, kada sam izašao pred centar i krenuo ka automobilu, umalo nisam pao u nesvest. Bilo je kao u filmovima, kad gledate kako onaj veliki talas ide ka vama - priča Đorđević.

On se odmah zajedno sa sinom uključio u evakuaciju komšija, pomažući da se ljudi ubace u čamce.

- Bilo je i majki sa decom, nepokretnih baka, dve trudnice smo spasli, jedna je nosila čak i blizance... To nam je bila noć kao iz pakla. Kada sam stigao kući, moja majka (73) nije imala pojma šta se dešava napolju. Nismo morali bar nju da smirujemo, evakuisali smo se helikopterom i sad nam je ovde sve kao u hotelu sa pet zvezdica - priča Đorđević, koji je sa porodicom smešten u “Pioniru”.

Obrenovac poplave

Taman se skućili, pa opetu egzodus!
- Šta da vam kažemo. Mi smo došli iz Prištine 1999. godine, mučili se, 2004. smo kupili kuću u Obrenovcu i evo se malo-pomalo taman skućili. Sad ne znamo ni šta je od toga ostalo, bog zna... Opet, ono dole što nas je zadesilo na Kosovu je, što se kaže, bilo od naroda, ovo ovde je od boga. Ništa se tu ne može, osim da budete srećni što ste sačuvali živu glavu - zaključuje Đorđević.

Poslednji komentari
  • Danica Vreme: 21.05.2014 11:33h

    Svaka ti čast dobri i hrabri čoveče i neka te Bog čuva.Šta te je sve snašlo, egzodus progon, muke i nevolje. Ostao si čovek u pravom smislu te reči.

  • dana Vreme: 21.05.2014 11:42h

    LJudina, čovek u pravom smislu te reči.Svako dobro njemu i njegovoj porodici.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP