Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIREKTOR NVO "SIGURNA POZICIJA" POZIVA DRŽAVU DA REAGUJE

Dejan Nestorović: Molimo
Aleksandra Vučića da zaštiti
korisnike u Veterniku! (FOTO)

Autor: Ekipa "Alo!" | 03.08.2013 - 17:05:00h | Komentara: 3

Dejan Nestorović direktor NVO ,,Sigurna pozicija" pozvao je nadležne organe da ispitaju slučaj dece iz doma za ometene u razvoju iz Veternika koji iskopavaju medicinski otpad. Nestorović je takođe pozvao i vicepremijera Aleksandra Vučića da uzme u zaštitu korisnike doma B.G. 25 i P.J. koji su imali hrabrosti da ,,Sigurnoj poziciji" dostave snimake, a pri tome nisu mentalno ometeni u razvoju.

Dejan Nestorović

Dejan Nestorović poziva Vučića da zaštiti korisnike centra u Veterniku

- Danas njima preti opasnost da budu izbačeni iz doma. Korisnik doma B.G. je celokupnu dokumentaciju o otkopavanju lekova i prijavu protiv vaspitača – agronoma Milivoja Ćulibrka, koji ga je psihički zlostavljao podneo Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo –socijalnu politiku i demografiju kao i zaštitniku građana Novog Sada - tvrdi Nestorović i demantuje reči direktora doma Zorana Arbutinu koji je danas za naš portal rekao da mu Nestorović smešta i da želi da diskredituje ustanovu na čijem je čelu.

Marijana Mateus i Dejan Nestorović u poseti centru Veterniku

Marijana Mateus i Dejan Nestorović u poseti centru u Veternikuž

Mariojana Mateus i Dejan Nestorović

"Ovde se ne radi o nikakvom blaćenju ustanove doma za decu ometenu u razvoju Veternik",  navodi Nestorović ,već iskljušivo ,,Sigurna pozicija ‘’radi u nacionalnom interesu države republike Srbije. Takođe, ova NVO podržava i sve napore Vlade republike Srbije na čelu sa premijerom Dačićem ka evropskom putu zemlje.

- Tražimo od svih relevantnih institucija da istraže i javnosti daju jasan odgovor kako su deca došla u posed opasnog medicinskog otpada. Da li je deci prećeno? Ko od vaspitača je vršio pritisak ovih dana na korisnike da javnost ne sazna istinu ? Snimci govore više od reči direktora doma Zorana Arbutine - tvrdi Nestorović i dodaje da je kao direktor NVO ,,Sigurna pozicija" posetio decu u domu Veternik sa našom poznatom dizajnerkom Marijanom Mateus i uverio se kako deca žive.

Klot pasulj

Klot pasulj koji deca jedu u centru

- Naš pravni i medijski tim održava stalne kontakte sa štićenicima, tako da će ,,Sigurna pozicija" izaći u javnost sa novim detaljima ovih dana oko ovog slučaja - završio je Nestorović.

Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 03.08.2013 18:49h

    Vucicu ! Ova deca su na TERITORIJI NOVOG SADA,a gradonacelnik je TVOJ POTPREDSEDNIK! Alooooo Vucevicu ajd sad oglasi se !Ovakve stvari treba da te interesuju a ne da se petljas u visoku politiku .

  • ja Vreme: 03.08.2013 23:19h

    Nekada je postojala slicna ustanova na Principovcu.Tamo su dolazila deca na rehabilitaciju u pratnji roditelja,takodje su tamo boravila i deca ometena u razvoju i deca bez roditeljskog staranja.Tamo su vaspitaci i osoblje bili bolesniji od dece.Primer 1 deca(pretezno romi) prave "zivi zid" dok ih vaspitac gadja izduvanom loptom u ledja,Primer 2 doktorka i osoblje prave krug oko dvogodisnjeg deteta koje se valja u lokvi svi se smeju,kada im je prizor dosadio dete samo umotavaju u carsav i unose spolj na kupanje.Ili primer 3 deca u pola osam sva spavaju,dobili su 'vitamine' posle vecere,a tek sta se radilo sa humanitarnom pomoci ,bilo je dece da nose na jednoj nozi plavu patiku a na drugoj cipelu.Mozda ovo zvuci ne verovatno ali ima ljudi koi vam sve ovo i jos mnogo gore mogu potvrditi.

  • Nele. Vreme: 07.01.2014 17:55h

    Ja sam napiso vise od pola scenariu filma o socijalnoj ustanovi ( ovakog tipa, kao sto je Dom Veternik ) i planiram da napravim film ili seriju ove godine. Nadam se da cu imati podrsku svim segmetima i slicno. Hvala!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP