Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OFICIR ZA VEZU SA KOSOVOM

Dejan Pavićević od ponedeljka 17.-ti Srbin u Prištini!

Autor: Beta/Tanjug | 14.06.2013 - 20:40:00h | Komentara: 0

Biću prvi državni službenik Srbije koji će sedeti u Prištini i moja vrata će biti otvorena uvek svima, izjavio je Pavićević.

Dejan Pavićević

Njegova vrata otvorena za sve: Dejan Pavićević | Foto: FoNet

Oficir za vezu sa Prištinom Dejan Pavićević izjavio je da u ponedeljak preuzima dužnost u Prištini, gde će se baviti primenom Briselskog sporazuma.

- Biću prvi državni službenik Srbije koji će sedeti u Prištini i moja vrata će biti otvorena uvek svima - rekao je za B92 Pavićević, koji je bio šef tehničkog tima za pregovore.

Beograd i Priština od ponedeljka će biti povezani i oficirima za vezu - biće to ispunjavanje jednog od briselskih dogovora koje su postigli premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači.

- Imam pravo na asistenta i vozača i to je to. Koliko ja znam u Prištini živi 17 Srba, ja ću biti osamnaesti. Zapravo oficir je jedan čovek, to je ono sto stalno ponavljamo - a ne kancelarija za vezu. To je jedan čovek koji će olakšavati komunikaciju - rekao je on.

Pavićević je dodao da je počeo da uči albanski kako bi ta komunikacija bila bolja.

- Moramo nastaviti dijalog. To nije lako. To nije lako raditi ni u Briselu, a neće biti lako ni u Prištini - kazao je Pavićević i izraizo nadu da će i Srbi, koji ne prihvataju Briselski sporazum, želeti da komuniciraju sa njim.

Oficiri za vezu nemaju diplomatski status
Kosovski premijer Hašim Tači rekao je danas da će posle razmene oficira za vezu Kosovo biti predstavljeno u Beogradu na diplomatskom nivou, dok je oficir za vezu Beograda Dejan Pavićević još jednom ponovio da ni on, ni oficir za vezu Prištine Ljuljzim Peci nemaju diplomatski status.
- Niti Peci koji će biti u Misiji EU u Beogradu, niti ja koji ću biti u Kancelariji EU u Prištini nemamo diplomatski staus. Ponavljam da to niti su diplomatske misije, niti ambasade, niti kancelarije za vezu - to su oficiri za vezu, to su ljudi koji će olakšati komunikaciju u okviru implementacije sporazuma - rekao je Pavićević agenciji Tanjug.
Pavićević je dodao da će osnovna komunikacija biti sa Euleksom.
- Imam vrlo jasne instrukcije od strane vlade i ja ću se tih instrukcija držati sve u cilju bolje implementacije i stvaranje boljih uslova za život Srba na Kosovu i Metohiji - poručio je Pavićević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP