Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA LI JE MINISTARKA ZA LEGALIZACIJU?

Dejanović: Marihuana samo u medicinske svrhe!

Autor: A.O. | 25.02.2014 - 16:10:00h | Komentara: 11

- Svaka supstanca može biti i lek i otrov. Stručnjaci na osnovu vrlo preciznih metoda utvrđuju šta je lek, koja je to doza koja se može dati pacijentu, kome se sme dati - kaže ministarska zdravlja.

Slavica Đukić Dejanović

Slavica Đukić Dejanović | Foto: Emil Čonkić

Ministarka zdravlja Slavica Ðukić Dejanović izjavila je danas da legalizacija marihuane u medicinske svrhe ne znači legalizaciju droge, već mogućnost da stručnjaci valjanim metodama odrede da li ona u nekim okolnostima kod pojedinih pacijenata može imati svojstvo leka.
- Svaka supstanca može biti i lek i otrov. Stručnjaci na osnovu vrlo preciznih metoda utvrđuju šta je lek, koja je to doza koja se može dati pacijentu, kome se sme dati – rekla je Dejanović novinarima nakon svečane akademije povodom 230 godina postojanja KBC Zemun.
Ona je dodala da već postoje slične situacije, da je poznato da postoji morfinska zavisnost, ali da se morfin koristi i kao lek jer ublažava bol i dovodi do boljeg duhovnog stanja veoma teških pacijenata.
- Tu se dakle ne radi o legalizaciji droge, već da stručnjaci valjanim metodama procene da li marihuana u nekim okolnostima, kod nekih osoba može imati svojstvo leka. Nikako za osobe kod kojih će se razvijati zavisnost - zaključila je ministarka zdravlja.
Poslednji komentari
  • šljaka Vreme: 25.02.2014 17:47h

    ljudi moraju da shvate da se marihuana u svetu uveliko koristi u medicinske svrhe i kao takva ja nemam problem sa njom. Sve što može da pomogne pri ozdravljenju, treba koristiti. Podržavam ovu inicijativu.

  • đukuća brvnara Vreme: 25.02.2014 17:52h

    sve što može da pomogne ljudima da se izleče, ja podržavam i ne vidim ništa loše u tome. Vreme je da naše društvo to shvati. Samo napred Slavice.

  • Irina Vreme: 25.02.2014 17:53h

    Ovo je jedan od najpametnijih poteza kako u kampanji, tako i posle nje. Ovo je uvedeno u mnogim državama i tako se lakše kontrolišu tokovi, broj onik koji konzumiraju i slično. A opšte je poznato da ova biljka leči mnoge zdravstvene probleme.

  • adžića prolaz Vreme: 25.02.2014 17:53h

    sve što može da pomogne ljudima da se izleče, ja podržavam i ne vidim ništa loše u tome. Vreme je da naše društvo to shvati. Samo napred Slavice.

  • mile Vreme: 25.02.2014 17:54h

    Ako ce to nekome da pomogne,nemam nista protiv toga!Svaka druga upotreba treba da bude zabranjena!Podrzavam nasu ministarku!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP