Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOJUČERAŠNJI FUNKCIONER DS-A PRODAJE KUĆU NA SENJAKU

Đelić platio vilu 685.000 evra, sad traži duplo više!

Autor: Ekipa Alo! | 10.05.2014 - 17:00:00h | Komentara: 9

Božidar Đelić, dojučerašnji funkcioner Demokratske stranke, koji od januara radi kao finansijski stručnjak u investicionoj banci Lazard u Parizu, rešio je da proda svoju vilu na Senjaku, i to za duplo više para nego što je dao za nju, saznaje „Alo!“. Nakon što se skućio u luksuznom stanu u elitnom kvartu francuske prestonice, o čemu je „Alo!“ prvi pisao, Đelić je rešio da se otarasi nepotrebnih nekretnina u Beogradu, a da pritom dobro i zaradi.

Božidar Đelić

 

Nakon što se skućio u luksuznom stanu u elitnom kvartu francuske prestonice, Đelić rešio da se otarasi nekretnine u Beogradu, a da pritom dobro i zaradi, saznaje „Alo!“

Naime, Đelić je 2005. godine kupio vilu od 425 kvadratnih metara na Senjaku, koju je tada platio 685.000 evra. Bivši poslanik DS-a dao je medijima na uvid ugovor o kupoprodaji kuće od 6. oktobra 2005, u kome piše da je za ugovorenu cenu od 685.000 evra kupio kuću na Senjaku sagrađenu na parceli od 9,96 ari. Kako „Alo!“ saznaje, Đelić namerava da produ vilu, i od 1. juna će staviti na doboš, a cena koju traži je milion i dvesta hiljada evra, iako je njena tržišna vrednost oko 900.000 evra.

Đelićeva vila

Đelić za vilu traži 1.200.000 evra, iako je njena tržišna vrednost oko 900.000
evra

Đelić je u više navrata potvrdio da u toj kući ne živi, već je rentira, a poslednji iznos zakupa koji su plaćali zakupci bio je 2.600 evra mesečno. Njih smo zatekli kako se pakuju jer, kako su nam rekli, vlasnik nekretninu prodaje od 1. juna. Komšije, s druge strane, nisu čule novosti.

- Ništa nismo čuli, a Božu ovde nismo videli skoro, tako da je moguće da je kuća na prodaju - kažu oni. „Alo!“ je pokušao da stupi u kontakt sa Đelićem kako bismo proverili saznanja do kojih smo došli, ali se on nije javljao na mobilni telefon. Nakon što smo mu poslali poruku, njegov telefon postao je nedostupan za pozive.


Razlog za prodaju nekretnine možda je i to što je Đelić u više navrata bio na meti novinara, koji su bili znatiželjni da saznaju kako je moguće da je od 2001, kada je spavao na tetkinom kauču, a za nepunih pet godina od kada je počeo da se bavi politikom, njegova imovina dostigla milione evra. U martu 2008. Đelić je zakazao i konferenciju za štampu u nameri da „građanima Srbije predoči istinu, a to je da je uspešan, a da nije lopov“. On je u martu 2008. kazao da će, kada obezbedi svoju decu, kao i mnogi znameniti Srbi, svoju imovinu staviti na raspolaganje državi.

Đelićeva vila

Đelićeva vila na Senjaku čeka kupca

- Imam čvrstu nameru da osnujem zadužbinu, kako bi ta kuća i novac koji ostane, kada odem sa ovog sveta, ostali građanima kojima je pomoć neophodna i talentima kojima je potreban podstrek - obećao je tada Đelić.

Slučaj „štedionica“
Osim što želi da izbriše nekretnine iz svoje imovinske karte, ostaje pitanje šta će biti sa spornim privatizacijama. Nacionalna štedionica našla se na listi 24 sporne privatizacije koje je Evropska unija dostavila Vladi Srbije još 2011.

Mlađan Dinkić je nekoliko puta tvrdio da ne snosi „apsolutno nikakvu odgovornost“ za prodaju Nacionalne štedionice, jer je tada bio u opoziciji, već je odgovornost za dokapitalizaciju državnih banaka u isključivoj nadležnosti ministra finansija, što je tada bio Božidar Đelić.

Demokrate su, međutim, uzvratile da je „Štedionica Dinkićevo delo“, da su DS i Đelić branili državni interes u tom slučaju. Prema izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije iz 2004. godine, sporno je to što je Nacionalna štedionica, kao privatna banka, napravljena uz veliku pomoć države. Dodeljene su joj filijale tadašnje Službe platnog prometa, čije je radnike godinu dana plaćala država.

Poslednji komentari
  • pettar Vreme: 10.05.2014 17:54h

    Ojadio nas je i on i njegovi pajtosi, prokleti bili

  • Lune Vreme: 10.05.2014 19:32h

    Hm,hmm.. ocekuje konfiskaciju i haopsenje "pa povlaci kapital".

  • verka Vreme: 11.05.2014 00:24h

    MA TO MU TETKA OSTAVILA SA SVE NAMESTJEM I NJEGOVIM KAVCEM.

  • Žana Vreme: 11.05.2014 07:54h

    Au majko mila ala su nas naši dragi političari pokrali. To je strašno, užasno. E, sada ti narode vrati državi kredite koje su tajkuni uzeli od banaka bez namere da ih vraćaju, zatim krađu na svim mogućim nivoima. Sve ove što kao preispitujete je samo šarena laža, nije Mišković jedini tajkun koji je krao narodne pare, svaka vlada, svaki političar je imao svog tajkuna, e sada koji su ove na vlasti finansirali se hvale da su došli njihovi, tako su i oni ranije..Nikada više neću nikome verovati i dati glas dok me u suprotno ne ubedi.Samo nas može spasiti EU od nas samih i naših pohlepnih političara.

  • BgBoy Vreme: 11.05.2014 08:08h

    Expert Boža piroćanac milioner u propaloj Srbiji! Umesto da je uveliko istraga u toku kako je to expert uspeo da za par godina postane milioner (znamo kako) on se još baškari u svojoj krvavo stečenoj imovini i ruga nam se!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP