Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BOŽINA FIRMA DALA PONUDU

Đelić prodaje "Telekom"?!

Autor: E. A. | 07.03.2015 - 12:23:00h | Komentara: 15

Privatizacija “Telekoma” najverovatnije će biti poverena francuskoj kompaniji “Lazard Freres SAS”, u čijem sistemu radi i Božidar Đelić, istaknuti funkcioner bivše vlasti demokrata!

Ramo, druže moj, ja  ću ti najbolje čuvati  pare: Božidar Đelić

Božidar Đelić | Foto: Goran Sivački

 

Đelić je u januaru prošle godine, posle poslova potpredsednika Vlade, ministra i poslanika, postao izvršni direktor jedne od najprestižnijih svetskih investicionih banaka “Lazard” i od tada savetuje države, velika preduzeća i banke o finansijskim strategijama.


„Prokop” do Svetog Save!


Vučić je juče prilikom obilaska “Prokopa” najavio da će ta železnička stanica u Beogradu biti završena do 27. januara 2016! On je rekao da je zadovoljan radovima koje je obavio “Energoprojekt”, i time što će “Železnice Srbije” cenu da spuste sa projektovanih 28 miliona evra na 25,7 miliona evra. Podsetio je da su radovi u Prokopu počeli pre 41 godinu, davne 1974, a 1996. su prestali.
Prema najavi Vučića, do 13. marta biće završen postupak za izbor profesionalnog menadžmenta za Železaru Smederevo.
- U roku od pet do šest dana imaćete konačnu odluku da li neko ispunjava uslove i ko će da uđe u Železaru - naglasio je premijer.

“Telekom” je potvrdio da je “Lazard Freres SAS” jedini dostavio ponudu za privatizacionog savetnika za prodaju ovog domaćeg telekomunikacionog operatera.

- Nakon otvaranja, komisija je utvrdila da je ponuda blagovremena i da je ponuđač dostavio sva neophodna dokumenta. “Telekom Srbija” će u zakonskom roku doneti odluku o prihvatljivosti ponude - navedeno je u saopštenju.

Premijer Aleksandar Vučić kaže da se za privatizacionog savetnika “Telekoma” prijavila jedna od najrenomiranijih evropskih kompanija u oblasti telekomunikacija.
- Ima mnogo kompanija koje su na strani potencijalnih kupaca za “Telekom”, zato se manje njih javilo za privatizacionog savetnika, ali su mi rekli da se jedna od najrenomiranijih već javila - izjavio je Vučić.

Kako je objasnio, polovina novca od prodaje ove kompanije otići će na vraćanje “sumanutih kredita” koje je uzimala prethodna vlast, a polovina će ići na investicije.
- Na taj način ćemo podići građevinsku industriju - rekao je premijer.

„Božo, nemoj nešto da zabrljaš“: Aleksandar Vučić

„Božo, nemoj nešto da zabrljaš“: Aleksandar Vučić | Foto: Goran Srdanov


Obaveze savetnika u prvoj fazi su da uradi procenu vrednosti, ekonomsku i pravnu analizu, analizu tržišta, predloži modele privatizacije i pripremi vremenski i metodološki plan privatizacije. Nakon završetka prve faze, u slučaju da većinski akcionar donese odluku i izabere jedan od modela privatizacije, započeće druga faza u kojoj će sve aktivnosti u tom procesu da koordinira i vodi izabrani savetnik, od objavljivanja poziva do zatvaranja transakcije.
Poslednji komentari
  • pws Vreme: 07.03.2015 13:01h

    Jel to onaj Djelic kojeg je premijer nazivao MikiMaus,lopov,prevarant,diletant......Uzas od vlasti koja ce tako puci i proci gore od Slobinih.

  • Paxo Vreme: 07.03.2015 15:07h

    Pa sta ako moze da nabavi najbolju cenu za Telekom, neka radi... On je vrhunski strucnjak a ne kao ovi sa kupljenim diplomama. E sada drugo je pitanje da li Telekom treba da se prodaje uopste...

  • Istina Vreme: 07.03.2015 15:08h

    A zasto ne bi Vucic saradjivao sa Djelicem kada "saradjuje" sa Dinkicem, Miskovicem, Tony Blerom......

  • snupi Vreme: 07.03.2015 15:38h

    Uopste nisu trebali izbori jer Vucic preuzeo demokrate samo sto mu je politika gora od njih.Koga oni lazu pa pokupise sve najgore kadrove u pslednjih 25 godina da upravljaju ovim napacenim gradjanima.Demokrate ne volim ali ovo sa naprednjacima je najveca lakrdija sto nas je mogla snaci.

  • Goran Vreme: 07.03.2015 15:46h

    Jebala vas rasprodaja državne imovine!!! Bili ste izričito protiv kada je prethodna vlast pokušavala da proda, a sada ste naprasno za prodaju. U najmanju ruku, namere vam nisu dobro i više vam ništa ne verujem! Ni šta pričate, ni šta radite, ni šta ćete uraditi...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP