Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVAKA ČAST!

"Delije" oborile rekord u dobrovoljnom davanju krvi

Autor: Tanjug | 05.02.2015 - 11:41:00h | Komentara: 0

Navijači Crvene zvezde, popularne "Delije", pokazali su humanost i tradicionalnom akcijom dobrovoljnog davanja krvi doprineli da u sredu, 4, februara, bude oboren rekord star više od 20 godina.

Krv

Čak 715 građana dalo krvu smao u jednom danu | Foto: foter.com

Kako je saopštio Institut za transfuziju krvi samo u jednom danu 715 građana dalo je krv, ponajviše zahvaljujući šestoj tradicionalnoj crveno-beloj akciji u Medija centru stadiona Rajko Mitić i Zavodu za transfuziju krvi Niš.

"Akciji se odazvalo više od 550 osoba, a krv je dalo 504. Prvi put krv su dobrovoljno dale čak 184 osobe, a human gest pokazalo je i više od 50 žena. Time je oboren prethodni rekord, za tačno 100 jedinica krvi, koji je postavljen na akciji u aprilu prošle godine kada je krv dalo 404 zvezdaša. Tokom cele akcije red za davanje krvi se nije smanjivao, a zbog velikog interesovanja akcija je produžena za dva sata", navodi se u saopštenju.

Spremili spektakl: „Delije“

Kapa dole za akciju: „Delije“ | Foto: Marko Metlaš

 
Akciju su podržale košarkaška i fudbalska sekcija Crvene zvezde - košarkaši Nikola Rebić i Marko Tejić, kao i fudbaler Đorđe Despotović.

Košarkaški klub je svim dobrovoljnim davaocima poklonio ulaznicu za večerašnju utakmicu protiv Žalgirisa u Top 16 fazi Evrolige.

Uspešnom danu doprineli su i građani Novog Pazara, Kučeva i Kovina u kojima su održane akcije u okviru Zimske kampanje. Na ovim akcijama krv je dala 161 osoba, a u Institutu za transfuziju krvi Srbije i transfuziološkom autobusu na Studentskom trgu u Beogradu krv je dalo 50 građana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP