Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAOPŠTENJE

Delta Holding: Izloženi smo
nezapamćenoj kampanji!

Autor: E. A. | 02.12.2012 - 12:49:00h | Komentara: 4

Kompanija Delta Holding, poslednjih dana je u žiži domaće javnosti. Tim povodom, ova kompanija se obratila saopštenjem koje vam prenosimo u celosti.

Zbog nastavka i pojačavanja kampanje koja se protiv Delta Holdinga vodi kroz deo medija, Kompanija je prinuđena da prekrši sopstveno pravilo i da odgovori na spekulacije koje se iznose u javnosti, a tiču se našeg poslovanja.

Delta Holding

Delta Holding | Foto: Nebojša Marković

 Delta Holding je poslovni sistem koji je do prošle godine zapošljavao 25.000 ljudi i ostvarivao 3 milijarde evra ukupnog prihoda, po čemu je bio najveća kompanija u Srbiji i jedna od najvećih u regionu. I danas je Delta Holding, sa 7.700 zaposlenih, jedna od pet najvećih kompanija u našoj zemlji

Delta Holding nikada nije radio poslove sa državom, sa akciznom robom, poslove vezane za nacionalne prirodne i druge resurse, niti je radio sa javnim preduzećima. Ovim je praktično isključena mogućnost pojavljivanja u bilo kakvim koruptivnim radnjama.
U proteklim godinama Delta Holding je bio veoma aktivan u procesima akvizicije određenih preduzeća. U tim preduzećima nije bilo otpuštanja, niti štrajkova, firme su dobijale na bonitetu, razvijale se i to su danas daleko vrednija preduzeća nego što su bila u momentu preuzimanja. To je kontinuirano, u više navrata, kontrolisano i proveravano od svih nadležnih državnih institucija u proteklom periodu.
Posebno ističemo da je Delta Holding poslovni sistem u kome svaka nova kompanija koja ulazi u poslovanje sa Deltom, prolazi kroz procenu i proveru finansijskih pokazatelja i vlasničkih odnosa, a koje sprovode interne i eksterne ekspertske službe u oblasti finansija i pravnih pitanja.
U skladu sa ovom praksom i poslovnim principom, Delta Holding, njegov vlasnik, kao i članovi porodice vlasnika Kompanije, apsolutno nikada nisu poslovali sa inkriminisanim osobama.
Praksa provere poslovnih partnera uobičajena je u vodećim svetskim kompanijama i bankama i značajni partneri sa kojima Delta Holding posluje takođe su proveravali kredibilitet naše kompanije i njenog vlasnika. Samim tim nije slučajno što su sa Deltom radili ili danas rade svetski giganti kao što su između ostalih i BMW, Nike, Nivea, Generali, Ferrero, InterContinental Hotel Group, Societe Generale, Intesa, Raiffeisen Bank, Barclays, Costa Coffee, Honda, Mars...
Delta Holding nikada do sada nije komentarisao medijske spekulacije. Ovoga puta izloženi smo nezapamćenoj kampanji, koja nam nanosi veliku štetu u zemlji, u regionu i svetu, zbog čega ćemo ubuduće jasnim i tačnim informacijama braniti svoj ugled i svoje poslovanje.
Delta Holding
Poslednji komentari
  • Boban Miletic Bapsi Vreme: 02.12.2012 15:41h

    Треба сада затворити и ту једину добру фирму што ради. Срамота бре.

  • radoslav Vreme: 02.12.2012 15:56h

    Lepo bi bilo da navedete i spiskove svih dobavljača kojima niste platili robu,svih radnika kojima ste zakidali na platama,svih firmi koje ste dobili na prevaru u procesu pljačke pod umivenim imenom TRANZICIJA,svih porušenih objekata malih radnji koje su se nalazile u blizini vaših marketa. U M U K NI T E !!

  • Velo Vreme: 02.12.2012 17:25h

    DH nije bila monopolista? Na vreme je placala robu jadnim dobavljacima? Vratila 16ha na NBG nakon sto u zakonski utvrdjenom roku nije nista izgradila ili ih dzabe dobila u vlasnistvo? DH ostvaruje dobit u Srbiji, ali u njoj ne placa porez. Zasto kad je u pravnoj drzavi nedopustivo da firma koja veci deo godine posluje u posluje u njoj, porez placa u off-shore zoni. Sta je DH uradila sa C Marketom? Zasto je DH kupila Luku Beograd kad se ne bavi bavi luckom delatnoscu? Sta kaze DH o tome sto je Djilas, potpomognut LDP-om, promenio GUP grada i smanjio zemljiste medjunarodne Luke na svega 30ha? To je uradio na polzu gradjana ili vlasnika DH? Iako nije nezakonito, sta je vlasnik DH trazio u Pressu? Konacno, kakvo je poreklo prvog miliona vlasnika DH? Uvezi evro, prodaj za tri - jedino je sto je DH radila. Ali, samo kao monopolista. Da je politmafija trziste otvorila, ne bi nas zadesila nesreca zvana DH. Zato sto bi je konkurencija unistila.

  • razocarana Vreme: 02.12.2012 21:01h

    Ma nema postenijih u Srbiji od njih.......

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP