Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA

Demokrate Šariću
legalizovale vilu!

Autor: Ružica Kantar | 04.03.2013 - 17:33:00h | Komentara: 4

Dok su sve domaće službe bezbednosti, pripadnici MUP-a Srbije, ali i američke Agencije za borbu protiv droge (DEA) tragali za Darkom Šarićem, jednim od najvećih narko-bosova u Evropi, on je usred Novog Sada kupio vinograd i legalizovao impozantnu vilu od fantastičnih 927 kvadratnih metara, saznaje „Alo!“!

Darko Šarić

U bekstvu, a legalno gradi: Darko Šarić

Novosadska vlast 2009. godine pljevaljskom beguncu izdala „naknadno odobrenje za izgradnju“ za raskošni objekat od 927 kvadrata na Tatarskom brdu

Iako je potraga za Šarićem počela još sredinom oktobra 2009. godine, kada se narko-bosu i gubi svaki trag, gradska Uprava za urbanizam u Novom Sadu, tada pod palicom Demokratske stranke, u decembru iste godine je Šariću izdala „naknadno odobrenje za izgradnju“ već izgrađenog objekta u ekskluzivnom naselju na Tatarskom brdu.

Darko Šarić

Luksuzno zdanje niklo je bez ikakvih reakcija nadležnih službi, a potom je legalizovano | Foto: Sandra Vojnović

Darko Šarić

Luksuzni kompleks na Tatarskom brdu | Foto: Beta

U ulici Ivana Franka na Tatarskom brdu Šarić je posedovao 15 katastarskih parcela ukupne površine 1,8 hektara, na kojem su se nalazile tri vile i jedna čija je izgradnja tek počela. Na broju 11 nalazila se kuća od 400 kvadrata sa bazenom i garažom, na broju 10 manja vila koja je služila za obezbeđenje i poslugu, a u istoj ulici, na broju 15, nalazila se vila od 927 kvadrata. Prema papirima u koje je „Alo!“ imao uvid, investitor Darko Šarić je Upravi za urbanizam i stambene poslove Novog Sada 19. novembra 2009. godine podneo zahtev da mu se izda „odobrenje za izgradnju objekta čija je izgradnja završena bez građevinske dozvole“, kao i upotrebna dozvola.

Dom za decu

obolelu od raka
U Šarićevoj luksuznoj vili od preko 900 kvadrata danas borave mališani oboleli od raka koji se leče u Dečjoj bolnici. Naime, odlukom Ministarstva pravde početkom marta 2010. godine stavljeni su pečati Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom na sve tri njegove kuće, a Šarićeva imovina na Tatarskom brdu, gde se nalaze najluksuznija privatna zdanja u okolini Novog Sada, procenjena je na nekoliko miliona evra. Deci je na raspolaganju i ogromno dvorište između kuća, gde se nalaze bazen, travnjak i teren za košarku i odbojku sa specijalnom vodopropusnom podlogom.

Taj zahtev Darko je podneo preko svog advokata Radovana Štrpca, koji je inače u februaru 2010. zajedno sa suprugom Dubravkom uhapšen zbog sumnje da je za Šarića kupovao nekretnine u Vojvodini.

Nepunih mesec dana po podnošenju zahteva, odnosno već 10. decembra 2009, Uprava za urbanizam i stambene poslove Novi Sad donela je odluku u dispozitivu.

Zanimljivo je da je u tom trenutku Darko Šarić već bio maltene planetarno poznat! Naime, urugvajska policija je 15. oktobra 2009. u saradnji sa američkom agencijom DEA i srpskom BIA zaplenila 2.174 kilograma na jahti „Maui“ i uhapsila više članova Šarićeve ekipe zadužene za šverc kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu. Istovremeno je i beogradska policija uhapsila pripadnike Šarićeve grupe koji su se zatekli u Srbiji. Šarić je tada izbegao hapšenje, iako je mesecima unazad bio pod prismotrom policije, pripadnika BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal, a poternica za njim raspisana je tek krajem januara 2010. godine. Prema podacima koje smo dobili iz kabineta gradonačelnika Novog Sada, od Šarićevih objekata na Tatarskom brdu, takođe naknadno, u junu 2007. legalizovana je vila na broju 11, sa podrumom, prizemljem i potkrovljem i dvonamenskim skloništem i bazenom. Zanimljivo je i da je Darko Šarić do poslednjeg trenutka nastavio da širi svoje imanje, pa je tako ugovorom overenim pred Opštinskim sudom 25. novembra 2009. kupio još jednu parcelu sa vinogradom. Inače, „Alo!“ je od sada nadležnih pokrajinskih instutucija dobio sve pomenute činjenice i potvrde naših informacija, izuzev odgovora na pitanje ko je konkretno odobrio legalizaciju Šarićevog luksuznog zdanja na Tatarskom brdu.
  • Darko Šarić | Foto: Sandra Vojnović
  • Darko Šarić | Foto:
  • Darko Šarić | Foto:
  • Darko Šarić | Foto:
  • Darko Šarić | Foto:

Centar za zabavu vredi milione!

Vila od 927 kvadrata u ulici Ivana Franka broj 15 je Darku Šariću služila za zabavu. Kako su mediji pisali, u vreme dok je Darko živeo u njoj, u prostranom prizemlju se nalazila dvorana sa podijumom za muziku i igru. Na prvom spratu, do kojeg se moglo i liftom, nalazile su se brojne sobe, luksuzno opremljene, sa kožnim garniturama i prostranim krevetima. Svaka od njih imala je poseban TV prijemnik i kupatilo sa džakuzijem. U potkrovlju vile nalazili su se stolovi za poker, bilijar, stoni tenis, dva elektronska pikada i dva flipera. Druga vila, od oko 400 kvadrata, pored brojnih soba, imala je i najsavremeniju teretanu i saunu, a iz nje se izlazilo pravo na bazen. Treća kuća služila je za obezbeđenje i poslugu.

Poslednji komentari
  • droga Vreme: 04.03.2013 17:46h

    Cudo se tadasnja vlast u Novom Sadu nije pitala kako neko u siromasnoj zemlji Srbiji ima i moze da napravi vile od 400 i 900 kvadrata. Eto tako su se oni borili protiv korupcije i lopovluka.

  • Jaša Vreme: 04.03.2013 18:30h

    Ivica Dačić i SPS su snimali film u šarićevoj vili na Fruškoj Gori na Tataraskom Brdu! To sve moje komšije znaju. Ta Dačić je digod pričao sa uvažavanjem kako je Šarić fini svet. Ta., di tu može nešto da se sakrije kad su nas sveli na nivo statističke greške. Cela Srbije je 0,oo5 % EU. Eurostat Srbiju prikazuje u koloni sa zanemarljivom statističkom greškom.

  • drLaki Vreme: 04.03.2013 18:53h

    Izgleda da se Saric sa politicarima nije sastajao bas u toj vili nego negde drugde, pa zato i nije srusena

  • istina Vreme: 05.03.2013 09:24h

    isto je trebalo uraditi i sa objektom u silerovoj, dati nekoj humanitarnoj ustanovi. To treba ova vlast ako drzi do istine o svemu, ispitati zasto je srusen onakav skup objekat .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP