Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI SAD

Demokrate traže od gradonačelnika da zaustavi izgradnju "Dino parka"

Autor: Tanjug | 14.06.2015 - 16:11:00h | Komentara: 0

Gradski odbor DS-a Novi Sad zatražio je danas od gradonačelnika Miloša Vučevića i SNS-a da zaustave sve aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje "Dino parka" i smene direktora Javnog komunalnog preduzeća "Gradsko zelenilo" Aleksandra Bogdanovića.

Miloš Vučević

Miloš Vučević | Foto: Nenad Mihajlović

Novosadske demokrate nisu protiv toga da Novi Sad dobije park s maketama dinosaurusa, ali jesu protiv toga da se to uradi na "Bogdanovićev način", protivno interesima građana i osnovnim principima humanog života u urbanim sredinama, navodi se i saopštenju te stranke.

Istovremeno, DS sa zadovoljstvom prihvata poziv Bogdanovića za raspravu o poslovanju "Gradskog zelenila“ u periodu od 2008. do 2012. godine, mada je "začuđena time što takva, u suštini, politička inicijativa dolazi od direktora jednog gradskog preduzeća".

Javna preduzeća su, kako se ističe, vlasništvo svih građana Novog Sada i njih treba da vode menadžeri i profesionalci koji se ne bave politikom i ne raspravljaju s političkim strankama.

"Svojim jeftinim politikantstvom i uverljivom demonstracijom nepoznavanja sopstvenog posla, Bogdanović je samo proširio spisak razloga za smenu", istakle su demokrate i predlažile da se o poslovanju "Gradskog zelenila“, umesto u Amfietatru SPENS-a, razgovara u Skupštini grada Novog Sada.

Gradski parlament je jedino primereno mesto za takve razgovore i zato pozivamo Bogdanovića i SNS da tu raspravu omoguće već na narednoj sednici Skupštine grada.

"Smatramo, takođe, kako bi raspravom trebalo obuhvatiti i period od 2012. godine do danas, kako bismo dali priliku gradskoj vlasti da se pohvali rezultatima poslovanja tog preduzeća u poslednje tri godine. Neka se slobodno "pohvale" činjenicom da je Gradsko zelenilo još 2012. godinu završilo s neto dobitkom od 2,7 miliona dinara, a da je na kraju 2013., pod "stručnim" rukovodstvom SNS-a, zabeležilo gubitak od 155 miliona dinara," navodi se u saopštenju.

Gradska vlast je, kako je navedeno iz DS-a, u prošloj godini "Gradskom zelenilu“ dala basnoslovnih pola milijarde dinara iz gradskog budžeta, a sa tolikim dotacijama iz džepa svih Novosađana, svako može biti "uspešan“ direktor, pa i Bogdanović.

Skupštinska rasprava je, kako su naveli, dobra prilika Bogdanoviću da kaže šta je razgovarao sa investitorom budućeg "Dino-parka“, mada investitor tek treba da bude izabran putem javnog poziva i da objasni kako su definisani predmet nabavke, rokovi i uslovi za podnošenje ponuda u tom poslu.

Može se podsetiti i na to šta je uradila gradska vlast u prošlom mandatu, kada je preuzela upravu u tom preduzeću, ističe se u saopštenju i navodi da je nova uprava tada pregledala dokumentaciju, utvrdila kako je kršen zakon u prethodnom periodu, podnela krivične prijave protiv vinovnika bezakonja i nastavila da radi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP