Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OSTAVLJENI NA MILOST I NEMILOST

Deo Sremčice bez
vode više od 30 sati!

Autor: Ekipa Alo! | 09.12.2012 - 21:10:00h | Komentara: 0

Preko 60 stanova u beogradskom naselju Sremčica u ulici Sare Bernar nema vodu preko 30 sati. Kako su nam saopštili stanari ove ulice u vodovodu su im saopštili da će njihov slučaj razmatrati možda od ponedeljka.

- Do tada samovolju JKP Beogradski vodovod i kanalizacija trpimo mi "obični smrtnici". Svima smo bezuspešno ponavljali da mi imamo legalan priključak za zgradu, da plaćamo račune i da su nam uskratili pravo na korišćenje vode - rekla je za "Alo!" Ana Sretenović jedna od stanara zgrade u kojoj nema vode.

Česma

Slavine su suve više od 30 sati u ulici Sare Bernar | Foto: foter.com

U subotu oko 13 sati je nestalo vode, usled kvara, i stanari su dobili informaciju da će kvar biti otkljonjen do 22 sata. U međuvremenu stanari su saznali da je ekipa otklonila kvar i napustila teren oko 16 časova.

- Mi vodu nismo dobili jer su deo koji ide ka našoj zgradi zavrnuli i nisu pustili vodu jer je po njima to nelegalan priključak. Posle četiri sata agonije i zivkanja Vodovoda priče su se menjale, u zavisnosti od operatera, od nelegalnog priključka do toga da kvar nije otklonjen i da ce biti gotovo do 22 sata. Naravno svi su bili složni samo u jednoj stvari - da moramo da čekamo ponedeljak, jer oni nisu odgovorni i ne mogu da izdaju nalog da nas ponovo priključe. Uputili su me na inspekciju, pa inspekcija na komunalnu policiju, a oni opet na vodovod. Posle zivkanja svih tih službi (Vodovoda, Inspekcije, Komunalne i obicne policije, Centra za obavestavanje skupstine grada) dobili smo obecanje da ce voda biti pustena ujutru - tvrdi  Ana Sretenović i dodaja da su jutros dobili informaciju da će voda biti ukljucena do 15 časova, a posle 15 časova je usledila informacija da će ipak čekati ponedeljak.

Stanari su se i danas obratili Centru za obaveštavanje Skupštine grada gde su dobili informaciju koju je Vodovod dostavio njima, a to je da u Vodovodu dežura samo jedna ekipa (za grad od 2.000.000 stanovnika) koja trenutno otklanja kvar u Crnotravskoj, tako da nema ko da se pozabavi njihovim problemom.

- Napolju je sve zavejano, nismo ulica prvog prioriteta, a stanari tope sneg kako bi obezbedili malo vode za osnovne zivotne potrebe.U ovoj državi niko nije nadležan i niko ne zna kako da nam pomogne, ili još bolje - uz divan cinican osmeh gospođe koja je dežurala danas popodne u Centru za obavestavanje skupstine grada ``...I? Pa sutra je ponedeljak, strpite se...``
 - kaže vidno uznemirena Ana koja već 30 sati nema vode u svom stanu.

U stanovima u ulici Sare Bernar ima i starih, bolesnih i male dece, tako situacija postaje alarmantna.

- Voda u stanu u 21. veku je "valjda" normalna stvar, pogotovo kad istu redovno plaćate kroz racun Infostana - zaključuje Ana.

Đilas: Trudićemo se, ali biće problema, nismo u bajci

Sve gradske službe trudiće se koliko god mogu da se život u Beogradu odvija normalno iako je palo više od 30 centimetara snega i temperatura se spustila ispod nule, ali će problema sigurno biti, izjavio je večeras gradonačelnik

Beograda Dragan Đilas.

"Ne može sve da bude kao u bajci i ne mogu sve ulice da budu bez snega u ovim uslovima. Problema će sigurno biti, ali mi garantujemo neprekidno centralno grejanje i garantujemo da ćemo se truditi da svi putni pravci budu prohodni, ali samo jedan udes stvara dugačke kolone", rekao je Đilas na sednici Štaba za vanredne situacije Beograda održanoj u Skupštini Beograda.

Đilas je naveo da je grad "ipak uspeo da funkcioniše" iako je bilo najavljeno da će pasti 12 centimetara snega, a palo je više od 30 centimetara u centru grada i više od 50 centimetara na obodima grada.

Gradonačelnik je naveo da se porast temperature očekuje tek za četiri, pet dana i pozvao građane da se pažljivo kreću jer će se sneg lediti, a temperatura bi mogla da padne i do minus 11 stepeni Celzijusa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP