Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

FRANCUSKI GLUMAC SRBIJU VIDI KAO MALU ZEMLJU, ALI SA VELIKOM ISTORIJOM

Depardje oduševljen „Beogradom na vodi”

Autor: E. A. | 05.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Glumac Žerar Depardje posetio je juče Srbiju, gde se prvo sastao sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, a potom sa ministrom kulture i informisanja Ivanom Tasovcem i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim.

„Kupiću jedan stan  baš ovde“

„Kupiću jedan stan baš ovde“ | Foto: Marko Metlaš

U razgovoru sa premijerom Vučićem, Depardje je naglasio da ga veoma raduje činjenica što se Srbija nije pridružila Evropi u uvođenju sankcija Rusiji. Ocenio je da je srpska vlada time pokazala vidovitost, odlučnost i humanost.


- Ja sam umetnik i nisam pozvan da to komentarišem. Problem Ukrajine nije ništa novo, ali ja sam siguran da će Putin to rešiti - kazao je Depardje. Gradonačelnik Mali ugostio je glumca u renoviranoj zgradi Beogradske zadruge, a predstavio mu je projekat „Beograd na vodi“. Mali je pričao na engleskom jeziku, dok mu je Žerar odgovarao na francuskom.

Depardjeu ispala  maramica, Vučić  je pokupio

Depardjeu ispala maramica, Vučić je pokupio | Foto: Marko Metlaš


Ovaj umetnik je istakao da je oduševljen projektom, koji će, kako smatra, Srbima omogućiti posao, dolazak investicija, nove objekte, prodavnice, bioskope, pozorišta...

- Omogućava novi život koji vodi računa o ljudima (čoveku) jer će biti mnogo prostora, moći će da koriste reku, kao i da plivaju u njoj, što je veoma retko, jer su reke uglavnom zagađene - priča Depardje i dodaje da reka koju je video u Beogradu nije zagađena, da je primetio jednu plažu i da na njoj može da se kupa.

Puna korpa darova  za dragog gosta

Puna korpa darova za dragog gosta | Foto: Marko Metlaš


Iako su pričali različitim jezicima, gradonačelnik i slavni glumac su se savršeno razumeli. Mali je dodao da će podrška Depardjea, koji će razgovarati sa prijateljima i poslovnim partnerima, sigurno značiti za Beograd, Srbiju i projekat „Beograd na vodi“.

Depardjeu se, rekao je Mali, projekat mnogo svideo, pa ga je gradonačelnik pozvao da sledeće godine, na proleće, kada bude počela izgradnja prve zgrade i Beogradske kule, ponovo poseti Beograd.

Kada mu je postavljeno pitanje da li postoji mogućnost da Depardje postane Beograđanin, s obzirom na to koliko se oduševio projektom, gradonačelnik je odgovorio: „To ne bih otkrivao, ali mislim da na tome radimo“.

Francuski glumac sa ruskim pasošem


Podsetimo da se Depardje pre dve godine odrekao francuskog državljanstva, preselio se u Belgiju, a 2013. godine je dobio i počasni ruski pasoš. Prošle godine, glumac je posetio i Crnu Goru, sastao se sa premijerom Milom Đukanovićem i dobio zvanje ambasadora crnogorske kulture.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP